Indikaattorit

Kiinan talousmoottori yskii

Kiina PMI ostopäällikköindeksi talous

Kiinan virallinen ostopäällikköindeksi heikkeni lokakuussa odotettua enemmän. Lukema on alhaisin sitten kesän 2016.

Kiinan talouden kehitystä kuvaavia tunnuslukuja seurataan nyt markkinoilla entistäkin ahnaammin. Tämä johtuu Yhdysvaltojen ja Kiinan välisestä kauppasodasta ja sen mahdollisista vaikutuksista Kiinan talouskasvuun.

Indeksin arvo laski syyskuun 50,8:sta pistelukuun 50,2 eli lähelle kasvua ja supistumista erottavaa 50:n raja-arvoa. Tunnelmien heikkeneminen oli odotettua kovempi, sillä Reutersin keräämän ekonomistikyselyn mukaan odotuksissa oli pisteluku 50,6.

Lokakuu on ensimmäinen kuukausi, jolloin USA:n Kiinalle asettamat viimeisimmät tuontitullit ovat olleet voimassa. Kiina ja Yhdysvallat asettivat lisätuontitullit syyskuun 24. päivänä.

Kiinan kasvun hidastuminen näkyy jo toteutuneissa kasvuluvuissa. Maan talouskasvu jäi kolmannella vuosineljänneksellä 6,5 prosenttiin, kun odotuksissa oli 6,6 prosentin kasvu. Edellisellä vuosineljänneksellä kasvu oli ollut 6,7 prosenttia.

Sentimentin heikkeneminen heijastelee erittäin todennäköisesti USA:n kanssa syttyneen kauppasodan eskaloitumista, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

“Tätä korostaa se, että alaindeksi uusille tilauksille laski dramaattisesti. Varhain tänä aamuna julkaistiin myös epävirallinen teollisuuden ostopäällikköluku. Sekin on ollut heikkenevässä trendissä. Viime kuussa tasan 50:een päätynyt luku vahvistui nyt 50,1:een”, pankki toteaa.

Viranomaiset ovat jo reagoineet heikkoihin sentimenttilukuihin. Kiinan viranomaiset ovat luvanneet Handelsbankenin mukaan veroleikkauksia sekä infrastruktuuri-investointeja. Pankki odottaa elvytyslinjan jatkuvan.

“Vaikutuksia saadaan vielä odottaa samalla kun kauppasota hallitsee otsikoita. Me odotamme vielä lisää elvytystä ja löysempää rahapolitiikkaa kumoamaan kauppasodan negatiivisia vaikutuksia.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös