Oma talous

Suomalaisten veroasioiden hoito siirtyy vähitellen kokonaan nettiin

Verohallinnolta tuli tällä viikolla veronmaksajille kirje, jossa kehotetaan siirtämään veroasioiden hoidon Verohallinnon OmaVero-palveluun.

OmaVero korvaa Verohallinnon mukaan vähitellen lähes kaikki verohallinnon sähköiset palvelut. Verohallinto aikoo luopua paperipostista vaiheittain.

Veronmaksaja voi nyt nyt nähdä ja hoitaa valtaosan veroasioistaan OmaVerossa. Veronmaksaja voi hakea OmaVerossa verokortin ja keväällä täydentää veroilmoituksen tietoja.

OmaVerossa voi myös katsoa veronpalautuksen ja jäännösveron maksutietoja, maksaa veroja, hoitaa yrityksen veroasioita ja ilmoittaa tilinumeron veronpalautuksia varten.

Verohallinnon paperipostin voi korvata sähköpostilla ja OmaVero-palvelulla

Verohallinto lähettää verokortit vuodelle 2019 kaikille vielä postitse. Veronmaksaja voi muuttaa verokorttia OmaVerossa, kun oma verokortti on saapunut kotiin tai viimeistään 13.12. alkaen.

Ensi vuodesta eteenpäin verokortissa on vain yksi tuloraja. Kaikki veronmaksajan työnantajat käyttävät samaa verokorttia ja henkilö voi toimittaa verokortista kopion työnantajalleen.

Vuonna 2019 voi veroilmoitukseen ilmoittaa tietoja OmaVerossa pitkin vuotta sitä mukaa, kun vähennettävää tulee.

Veronpalautukset maksetaan useimmille ensi vuonna jo elokuusta alkaen. Myös jäännösverojen eräpäivät aikaistuvat.

Kansalaiset voivat hoitaa kaikki verotukseen liittyvät asiat nyt sähköisesti netin välityksellä. Jos veronmaksaja haluaa luopua Verohallinnon lähettämästä paperipostista, kannattaa ottaa käyttöön sähköinen viranomaisasiointi Suomi.fi-viestit. Suomi.fi/viestit -palveluun voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla.

Sen jälkeen veroasiakas saa sekä sähköpostiinsa että Suomi.fi-viesteihin ilmoituksen aina, kun OmaVerossa on uutta tietoa veroasiakkaan verotuksesta.

Suomi.fi-viestit on luotettava tapa viestiä viranomaisten ja muiden palvelua käyttävien organisaatioiden kanssa.

Organisaatiot voivat lähettää henkilölle päätöstietoja ja muita dokumentteja, ja henkilö voi myös itse lähettää viestejä ja liitetiedostoja niille organisaatioille, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöön. Viestien käyttö on turvallista, koska kaikki viestit ja niiden liitetiedostot kulkevat salattuina tietoturvallista reittiä pitkin.

Henkilöasiakkaiden verotukseen liittyviä aikatauluja 2018-2019

Marraskuu 2018: Muutosverokortin voi tehdä vuodelle 2018 OmaVerossa.

4.12.2018-16.1.2019: Vuoden 2019 verokortit postitetaan kaikille kotiin. Jos verokortissa on muutostarvetta, voi tehdä muutosverokortin OmaVerossa 13.12. alkaen.

1.1.2019 lähtien: Työantajat ilmoittavat maksamansa palkat tulorekisteriin.

Maalis-huhtikuu 2019: Vuoden 2018 esitäytetyt veroilmoitukset ovat nähtävissä OmaVerossa. Henkilöasiakas voi täydentää tarvittaessa veroilmoituksen tietoja. Esitäytetty veroilmoitus postitetaan myös kotiin. Jos veroasiakas halua saada veroilmoitusta paperisena, tulee ota käyttöön sähköinen viranomaisasiointi Suomi.fi-viestit 28.2.2019 mennessä.

Heinäkuu-joulukuu 2019: Vuoden 2018 veronpalautukset tulevat maksuun. Verohallinto maksaa veronpalautukset elokuun ja joulukuun välisenä aikana. Ensi vuodesta eteenpäin ei siis ole yhtä maksupäivää kaikille henkilöasiakkaille joulukuussa. Jäännösveron eli mätkyjen eräpäivät aikaistuvat.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös