Markkinakommentit

Sijoittajat pettyivät keskuspankin korkopäätökseen

Yhdysvaltojen keskuspankki Fed nosti ohjauskoron odotetusti 2,5 prosenttiin. Osakemarkkinat reagoivat päätökseen rajusti.

S&P 500 -indeksi laski eilen 1,5 prosenttia Fedin ilmoitettua koronnostosta.

Eilisellä päätöksellä ohjauskorko nousi 2,25 prosentista 2,5 prosenttiin. Keskuspankin ohjauskoron nosto on jo neljäs tänä vuonna ja se oli odotettu. Vuoden 2015 jälkeen Fed on nostanut ohjauskorkoaan jo kahdeksan kertaa. Tuolloin korko oli painettu nollaan.

Markkinoilla näytti tosin ennen päätöstä olevan jonkinlaista toivetta siitä, että keskuspankki olisi jäädyttänyt koronnoston. Tällaiset spekulaatiot perustuivat ennen kaikkea öljyn hinnan rajuun laskuun.

Keskuspankki pysyi kuitenkin linjassaan. Tosin se viestitti suunnittelevansa ensi vuodelle kahta koronnostoa aiemmin kerrotun kolmen sijaan.

Fedin päätös oli pettymys paitsi markkinoille, myös presidentti Donald Trumpille. Presidentti oli ennen korkopäätöstä voimakkaasti painostanut julkisuudessa Fediä pitäytymään ohjauskoron nostosta.

OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen kommentoi korkopäätöstä Twitterissä.

“Ei ole Fedin kyky ohjeistaa ja lukea markkinoita sama kuin vaikkapa Greenspanin aikaan. Hmm…Fedin talouskuva on silti realistinen ja markkinoiden fiilis turhankin synkkä”, Heiskanen toteaa.

Yhdysvaltain keskuspankin Jerome Powell piti korkopäätöksen jälkeen tiedotustilaisuuden, jossa hän perusteli korkopäätöstä ja vihjasi keskuspankin toimivan itsenäisesti Trumpin painostuksesta huolimatta.

Pääjohtajan mukaan nykyisessä USA:n taloustilanteessa rahapolitiikan tarvitse olla elvyttävää.

”Teemme työtämme niin kuin olemme sitä aina tehneet. Fed tekee analyysinsä eikä mikään saa meitä poikkeamaan tästä,” hän kommentoi Trumpin suunnalta tullutta painostusta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös