Yritysuutiset

Taas uusi tulosvaroittaja Helsingin pörssissä – Tulikivi alentaa myyntiennustettaan

Tulikivi osakekurssi osakkeet sijoittaminen talous

Kotimaisilta pörssiyhtiöiltä on viime viikkoina tulosvaroituksia piisannut.

Esimerkiksi Cargotec, Altia, Honkarakenne, Metsä Board ja Digitalist Group ovat antaneet lyhyen ajan sisällä tulosvaroituksen. Nyt varoittajien joukkoon on noussut myös vuolukivivalmistaja Tulikivi.

Yhtiö alentaa liikevaihtoennustettaan aiemmasta koska sen liikevaihto ei kasva viimeisellä vuosineljänneksellä ennakoidulla tavalla. Uusien Karelia- ja Pielinen-mallistojen kysyntä on jatkunut hyvänä mutta perinteisten tuotteiden kysyntä on ollut ennakoitua vähäisempää.

Alhaisemman liikevaihdon vuoksi Tulikivi arvioi koko vuoden liiketuloksen jäävän edellisen vuoden tasolle. Vuonna 2017 liikevaihto oli 29,3 miljoonaa euroa ja liiketulos -0,4 miljoonaa euroa.

Aiempi liikevaihto- ja tulosennuste oli: Vuoden 2018 liikevaihdon arvioidaan kasvavan, ja liiketuloksen arvioidaan olevan voitollinen.

Uusi liikevaihto- ja tulosennuste on: Vuoden 2018 liikevaihdon arvioidaan olevan noin 28,5 miljoonaa euroa ja liiketuloksen arvioidaan olevan edellisen vuoden tasolla.

Tulosvaroituksen kurssireaktio oli pörssissä raju. Tulikiven osake romahti tänään yli 19 prosenttia.

Lokakuun lopulla julkaistussa osavuosikatsauksessa Tulikiven toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen kertoi, että yhtiön päämarkkina-alueilla tulisijojen kokonaismarkkinat ovat olleet loivassa laskussa vuoden 2018 aikana.

”Myös syksyn tulisijasesonki käynnistyi hitaasti kolmannella vuosineljänneksellä pitkän ja lämpimän kesän jälkeen, minkä vuoksi liikevaihto jäi ennakoitua heikommaksi kolmannella vuosineljänneksellä”, Vauhkonen totesi.

Tulikiven liiketulos oli tammi-syyskuussa 0,5 miljoonaa euroa tappiolla ja tulos ennen veroja oli tappiollinen 1,1 miljoonaa euroa. Myös viime vuonna yhtiön tulos ennen veroja oli 1,2 miljoonaa miinuksella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös