Sijoitusideat

Tämä ruotsalaisosake nousi Nordean mallisalkkuun

Nordea odottaa ruotsalaiselta Veoneerilta kovaa liikevaihdon kasvua tulevina vuosina.

Nordea lisäsi lisäsi 4.12. pohjoismaiseen mallisalkkuunsa ruotsalaisen autojen aktiivisia turvalaitteita valmistavan Veoneerin. Yhtiö on spin-off -yhtiö, joka irtautui Autolivistä tänä vuonna.

”Veoneerin osake on ollut reippaassa laskussa viime kuukausina. Markkinoiden huolista huolimatta näemme Veoneerin olevan hyvissä asemissa ja uskomme sen pystyvän hyötymään koko markkinan kasvusta”, Nordea kertoo aamukatsauksessaan.

Nordean mukaan ruotsalaisyhtiön myynnin kasvua tulevina vuosina tukee tilauksien kasvu ja pankki odottaa myynnin vuosittaisen kasvun yltävän 15 prosenttiin vuoteen 2025 asti.

Myös osakkeen arvostus on Nordean mielestä houkutteleva. Lisäksi puhtaasti aktiivisten turvalaitteiden markkinoilla toimivana yrityksenä Veoneer on mahdollinen ostokohde.

Veoneerin myynti kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä seitsemän prosenttia 526 miljoonaan dollariin, mutta operatiivinen tulos oli tappiolla 11 miljoonaa dollaria. Yhtiö odottaa liikevaihtonsa kasvavan neljään miljardiin dollariin vuoteen 2022 mennessä. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 2,3 miljardia dollaria.

Tilaa Nordean pohjoismaisessa mallisalkussa Veoneerille tekivät Europris ja Uponor.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös