Yritysuutiset

Basware vahvistaa 48 euron ostotarjouksen – osakekurssi pomppasi

Basware osakekurssi osakkeet sijoittaminen

Basware kertoo neuvottelevansa mahdollisesta käteisostotarjouksesta maksuteknologiayhtiö Tradeshiftin kanssa.

Vastauksena mediaspekulaatioon Basware vahvisti 16.11.2018, että sitä oli lähestytty sitomattomalla ja erittäin ehdollisella alustavalla ehdotuksella liittyen Baswaren koko osakekantaa koskevaan mahdolliseen julkiseen ostotarjoukseen.

Kuten Baswaren 16.11.2018 julkistetussa tiedotteessa todettiin, alustava ehdotus on ehdollinen useille ennakkoehdoille, mukaan lukien muun muassa asianmukaisen rahoituksen varmistaminen, niin sanottu due diligence -tarkastuksen tekeminen tyydyttävällä tavalla ja Baswaren hallituksen suosituksen saaminen.

Tällaisen mahdollisen ostotarjouksen toteuttaminen olisi puolestaan ehdollinen lisäehdoille, mukaan lukien muun muassa hyväksyminen sellaisten osakkeenomistajien toimesta, jotka omistavat vähintään 90 prosenttia Baswaren osakkeista, ja kaikkien tarvittavien viranomaishyväksyntöjen saaminen. Basware vahvisti 20.11.2018, myöskin vastauksena mediaraportteihin, että Alustavan ehdotuksen on antanut Tradeshift Holdings Inc.

Vastauksena viimeaikaisiin uusiin mediaraportteihin Basware vahvistaa Nasdaq Helsinki Oy:n pyynnöstä, että se keskustelee mahdollisesta käteisostotarjouksesta Tradeshift Holdings Inc.:n kanssa.

Tällaiset uudet mediaraportit sisältävät Baswaren mukaan spekulaatiota mahdollisesta tarjousvastikkeen tasosta ja tietyistä muista asioista, mukaan lukien rahoituksen tilanteesta ja aikataulusta. Basware ei ole saanut muun muassa mitään vahvistusta siitä, että rahoitus alustavalle ehdotukselle on asianmukaisesti varmistettu, eikä mahdollisen ostotarjouksen julkistaminen ole pikaisesti odotettavissa oleva asia.

Basware lisäksi vahvistaa Nasdaq Helsinki Oy:n pyynnöstä, että Tradeshift Holdings Inc.:n aikomuksena on tehdä hallituksen suosittelema julkinen käteisostotarjous 48 euron osakekohtaisella hinnalla kaikista Baswaren osakkeista, laimennusvaikutus huomioiden.

Baswaren osakkeenomistajia pyydetään huomioimaan, että ei ole mitään takeita siitä, että ostotarjous tullaan tekemään tällä hintatasolla.

Baswaren osakkeenomistajia pyydetään huomioimaan myös se, että alustava ehdotus on edelleen ehdollinen useille ennakkoehdoille ja mahdollisen ostotarjouksen toteuttaminen olisi puolestaan ehdollinen lisäehdoille, kuten edellä on kuvattu. Sen johdosta ei voi olla mitään varmuutta siitä, että Alustava ehdotus johtaa ostotarjoukseen tai mihinkään transaktioon tai että ostotarjous tai mikään transaktio tehtäisiin tietyllä hinnalla.

Basware julkistaa lisätietoja asianmukaisena hetkenä.

Baswaren osakekurssi pomppasi ilmoituksen jälkeen noin klo 11.40 mennessä yli 11 prosenttia ylöspäin 40 euroon.

Lue lisää: Viisi syytä miksi Tradeshift haluaa ostaa Baswaren

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös