Kasvuosakkeet

Neste on vahvassa tuloskunnossa

Sekä Nordea että Inderes nostivat Nesteen osakkeen tavoitehintaa.

Neste julkaisee neljännen kvartaalin tuloksensa parin viikon kuluttua, ja Nordea odottaa tuloksen olleen jälleen hyvä.

”Uusiutuvien tuotteiden marginaalit olivat vuoden viimeisellä neljänneksellä vahvat, ja odotamme Nesteen julkaisevan erittäin vahvat luvut uusituvista polttoaineista. Perinteisen jalostuksen tuloksesta sen sijaan ei ole arviomme mukaan tulossa kovin hyvä, johtuen mm. ennätysheikosta urals-öljyn ja brent-öljyn hintaerosta”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Nordea ennustaa 318 miljoonan euron tulosta neljännekselle, mikä on konsensusennusteita tuntuvasti korkeampi luku.

Alkaneelle vuodelle pankki odottaa myös vahvaa tuloskehitystä.

”Arviomme mukaan Neste tulee kasvattamaan uusiutuvien tuotteidensa tuotantoa jopa 20 %:lla vuoden aikana, mikä nykyisillä marginaaleilla tarkoittaisi yli 200 miljoonan euron tuloslisäystä suhteessa vuoteen 2018. Vuonna 2022 Neste saa tulosnostetta uudesta Singapore 2 – laitoksesta, mutta vuosina 2020-2021 on vaikeampi löytää uusia tulosta nostavia tekijöitä.”

Ennätysvahvalla tuloskunnolla ja uusiutuvien polttoaineiden kasvavalla volyymimäärällä vuonna 2019 nostaa Nordea tavoitehintaa Nesteen osakkeelle 85 eurosta 90 euroon. Nordean suositus osakkeelle on osta.

Myös Inderes nosti tällä viikolla Nesteen tavoitehinnan 78 eurosta 85 euroon ja toistaa lisää-suosituksen. Inderesin analyytikko Petri Gostowski arvioi, että osakkeen korkeasta arvostuksesta huolimatta Nesteen vahva operatiivinen tuloskunto ja erinomaiset näkymät puoltavat osakkeen kyydissä pysymistä.

”Arviomme mukaan Nesteen Q4’18 on sujunut aiempia odotuksiamme vahvemmin huoltoseisokeista huolimatta. Etenkin Uusiutuvien vahva kvartaali alleviivaa yhtiön operatiivista vahvuutta, kun huomioidaan, että kvartaalille osuu Singaporen jalostamon huoltoseisokki”, Gostowski toteaa Inderesin raportissaan.

Nesteen arvostuskertoimet ovat kuitenkin korkeat, sillä sen vuosien 2018 ja 2019 P/E-kertoimet ovat 18x sekä vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat 11x ja 10x. Arvostus on Inderesin analyytikon mielestä korkea, mutta perusteltavissa yhtiön vahvoilla ajureilla.

”Mielestämme sijoittajien kannattaa pysyä osakkeen kyydissä vahvojen lyhyen ja pitkän tähtäimen näkymien takia”, Gostowski suosittaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös