Yritysuutiset

Netflix on nyt entistäkin vahvempi analyytikoiden suosikkiosake

Suoratoistopalvelua tarjoavan yhtiön odotettua heikompi tulosraportti ei säikäyttänyt analyytikkoja.

Netflix julkisti viime torstaina viime vuoden loka-joulukuun osavuosikatsauksensa. Yhtiö kertoi liikevaihdon jääneen alle analyytikoiden konsensusennusteiden. Analyytikot odottivat Netflixiltä 4,21 miljardin dollarin liikevaihtoa, mutta toteuma jäi 4,19 miljardiin dollariin.

Yhtiö myös madalsi odotuksia vuoden 2019 ensimmäiselle neljännekselle. Nyt se tavoittelee 4,49 miljardin liikevaihtoa, kun analyytikoiden odotuksissa odotuksissa oli 4,61 miljardin liikevaihto.

Positiivinen yllätys oli kuitenkin Netflixin kannalta niin tuiki tärkeä tilaajamäärien kehitys, joka ylitti analyytikoiden odotukset. Yhdysvaltojen ulkopuolella suoratoistopalvelu lisäsi tilaajamääräänsä 7,31 miljoonalla, kun odotuksissa oli 6,14 miljoonan tilaajan kasvu. Kotimaassaan Yhdysvalloissa uusia tilaajia tuli lisää 1,53 miljoonaa, kun analyytikot 1,51 miljoonan tilaajan kasvua.

Myös osakekohtainen tulos 0,30 dollaria oli selkeästi ennustettua 0,24 dollaria korkeampi.

Sijoittajat osoittivat pettymystään Netflixin tulokseen, sillä perjantaina yhtiön osakekurssi laski Nasdagissa melkein viisi prosenttia.

Analyytikot ovat sen sijaan suhtautuneet tulosilmoitukseen optimistisemmin. FactSetin tekemän analyytikkokyselyn mukaan peräti 17 analyytikkoa nosti Netflixin osakkeen tavoitehintaa, kun vain kaksi analyytikkoa laski sitä.

Keskimäärin analyytikkojen tavoitehinta Netflixille on nyt 404 dollaria, mikä on reippaasti yli perjantain 339 dollarin päätöskurssin. Keskimääräinen tavoitehinta nousi noin 19 prosenttia osavuosikatsausta edeltäneestä keskiarvosta.

Myös suositukset ovat kohonneet. Thomson Reutersin tietokannan mukaan 43 analyytikosta 13 antaa yhtiölle nyt ostosuosituksen, lisää-suositus tulee 15 analyytikolta ja pidä-suositus 13 analyytikolta. Vain yksi analyytikko suosittaa vähentämään ja yksi myymään Netflixin osakkeet. Kuukausi sitten ostosuosituksia antoi 12 analyytikkoa.

RBC Capital Markets -yhtiön analyytikko Mark Mahaney nosti Netflixin tavoitehinnan 450 dollarista 480 dollariin. MarketWatch-sivuston mukaan Mahaney kertoo, että Netflix tarjoaa todella vakuuttavaa arvonluontia kansainvälisesti.

”Uskomme että Netflix on saavuttanut sellaisen kestävän laajuuden, kasvun ja kannattavuuden, joka ei tällä hetkellä heijastu yhtiön osakekurssiin”, Mahaney toteaa.

Kommentoi
Ylös
>