Osakeanalyysit

OP näkee suosikkiosakkeissaan kovaa tuottopotentiaalia

Pankin osakesuosikit tarjoavat kovia tuottomahdollisuuksia, jos on uskominen OP:n osakkeille antamia tavoitehintoja.

OP päivitti 28.1. tuoreimmat viisi osakesuosikkiaan Helsingin pörssistä. Kaikki viisi yhtiötä saavat pankilta ostosuosituksen OPn parhaat -raportilla. Merkillepantavaa on erityisesti se, että pankin tavoitehinta kaikille yhtiöille on reippaasti nykyistä kurssinoteerausta korkeampi.

Alla olevassa taulukossa on OP:n osakesuosikkien tiistain päätöskurssi, pankin tavoitehinta ja osakekurssin nousupotentiaali eli tavoitehinnan ja osakekurssin erotus suhteutettuna nykykurssiin. Kaikkien tuottopotentiaali on yli 40 prosenttia. 

OP:n suosikki-
osakkeet (suositus: Osta)
Osake-
kurssi 29.1.
Tavoite-
hinta
Nousu-
potentiaali
Stora Enso11,8717,547 %
F-Secure2,63,846 %
Kamux5,848,546 %
Cargotec29,724345 %
Outotec3,65,142 %

Stora Enson päätuotteiden markkinatilanne on OP:n mukaan vahvan myönteinen ja pankin arvion mukaan papereiden ja pakkausmateriaalien hinnat nousevat edelleen vuoden 2019 aikana.

”Nykyinen arvostustaso hinnoittelee poikkeuksellisen houkuttelevasti vahvat pitkän aikavälin fundamentit, vuosille 2019 ja 2020 ennustamamme nousevan tulosuran ja vahvan, nousevaa osinkomaksua tukevan kassavirran”, pankki toteaa.

F-Securen kolmannen kvartaalin raportti oli OP:n mukaan hyvä ja osake ehti jo toipua hyvin liikevaihto-ohjauksen laskun aiheuttamasta kurssipudotuksesta, mutta kurssi on jälleen taipunut poikkeuksellisen alas. Pankin mukaan osake on selkeästi aliarvostettu sektorin sisällä.

Käytettyjen autojen kauppaan erikoistuneen Kamuxin näytöt kasvusta ovat vahvat, OP arvioi. Liikevaihto on onnistuttu yli 20-kertaistamaan orgaanisesti viimeisen 10 vuoden aikana. Jatkoa myös seuraa, uskoo OP.

”Kasvupotentiaali myös pidemmälle tulevaisuuteen on suuri, mikä vahvistaa osakkeen tuottopotentiaalia ja houkuttelevuutta. Esimerkinomaisesti vuonna 1993 perustettu yhdysvaltalaisesikuva CarMax on kasvattanut liikevaihdonsa noin 25 vuodessa yli 17 miljardiin dollariin.”

Konepajayhtiö Cargotec on OP:n mielestä selkeästi alihinnoiteltu. Yhtiön osakekurssi ei hinnoittele vuoden 2019 tuloskehitykseen liittyvää potentiaalia.

”Yhtiön uusien tilauksien määrä kasvoi alkuvuoden 2018 aikana 15 prosentilla ja arviomme mukaan Hiabin tuotannon optimointiin liittyvät korjaavat toimenpiteet saadaan toteutettua viimeistään vuoden 2019 puoliväliin mennessä. Osakkeen arvostus vuoden 2019 ennusteilla on merkittävästi sektorin historiallista tulosperusteista arvostusta alhaisempi.”

Teknologiayritys Outotecin operatiivinen tilanne ja näkymä jäävät toistaiseksi sivuosaan. OP:n mukaan markkinoiden huomio kohdistuu Saudi-Arabian ilmeniittiprojektin mahdollisiin lisäkustannuksiin.

”Ennakoimme 50Me:n kustannusvarausta Q4/18:lle. Riskilaskelmassamme Outotec kirjaa toisen 50Me:n varauksen vuodelle 2019, mikä painaa arvostuskertoimia. Minerals Processing -segmentin hyvä kannattavuus pitää tuloksen ja kassavirran positiivisena myös riskilaskelmassa.”

OP:n mielestä osake hinnoittelee huomattavia lisäkustannuksia ja tarjoaa vuoden 2019 operatiivisen tuloksen paranemiseen liittyvää potentiaalia. Osakkeeseen liittyy kuitenkin huomattavaa epävarmuutta, OP varoittaa.

1 kommentti
  • Timo sanoo:

    Itse en pahemmin noista suosituksista perusta. Vuosien varrella olen havainnut, että tavoitehintoja ja suosituksia nostetaan ja lasketaan sitä mukaa kuin yleinen kurssikehityskin muuttuu.

  • Ylös
    >