Sijoitusuutiset

Pääomasijoittaja aikoo investoida lähes 600 miljoonaa euroa pohjoiseurooppalaisiin kasvuyrityksiin

Pääomasijoittaja Verdane Verdane on kerännyt tähän saakka suurimman rahastonsa, Verdane Capital X:n, jonka koko on lähes 600 miljoonaa euroa.

Uuden rahastonsa kautta Verdane auttaa rakentamaan nopean kasvun pohjoiseurooppalaisia markkinajohtajia ohjelmisto-, internet- energiateknologia- ja teollisen teknologian toimialoilla.

Verdanen tavoitteena on olla kunnianhimoisten kasvuyritysten kumppanina kehittämässä ja kasvattamassa niiden liiketoimintaa perustuen Verdanen syvälliseen toimialaosaamiseen.

Uusi rahasto sijoittaa pohjoiseurooppalaisiin yrityksiin, joiden liikevaihto on tyypillisesti 5‒50 miljoonaa euroa. Rahasto tekee sekä enemmistö- että vähemmistösijoituksia sekä yrityksiin että yritysportfolioihin.

”Kasvu on tärkein tavoitteemme. Portfolioyritykset kasvattivat liikevaihtoaan keskimäärin 23 % vuonna 2018 ja loivat samalla yli tuhat uutta työpaikkaa. Uuden rahastomme kautta aiomme jatkossakin sijoittaa kasvualoilla toimiviin, johtavassa asemassa oleviin yrityksiin ja poistaa niiden kasvun esteitä. Pitkän aikavälin perspektiivimme antaa Verdanen rahastojen yrityksille mahdollisuuden tehdä tarvittavat investoinnit organisaatioon, tuotteisiin sekä brändeihin ja mahdollistaa siten kestävän markkinajohtajuuden saavuttamisen”, Verdane Capital Advisorsin toimitusjohtaja Bjarne Lie kommentoi.

Verdanen rahastojen kohdeyrityksillä on pääsy pääomaan, osaamiseen, globaaliin verkostoon ja tiimimme 15 vuoden kokemukseen sektorijohtajien rakentamisesta Pohjoismaissa. Portfolio-yrityksemme hyötyvät myös keskinäisen tiedon ja osaamisen vaihdosta verkostossamme, joka koostuu yli sadasta ohjelmisto-, internet-, teollisen teknologian ja energiateknologian sektoreilla toimivasta yrityksestä.

”Verdanen rahastoilla on todennäköisesti markkinoiden joustavin investointimandaatti. Jos löydämme yrityksen, johon uskomme, ja tavan, jolla Verdane omistajana voisi luoda lisäarvoa, keino sijoittaa yritykseen löytyy kyllä. Eniten merkitystä on itse yrityksellä ja liikeidealla, ei investoinnin rakenteella”, Bjarne Lie jatkaa.

Verdane Capital X -rahasto suljettiin uusilta sitoumuksilta 5,8 miljardin kruunun maksimikoossaan tammikuussa 2019. Rahasto sai sijoitussitoumuksia johtavilta kansainvälisiltä yliopistoilta, säätiöiltä, vakuutusyhtiöiltä, valtiollisilta instituutioilta, yksityisiltä ja julkisilta eläkevakuutusrahastoilta sekä yksityissijoittajilta yhdestätoista eri maasta. Yli 50 % pääomasta tulee voittoa tavoittelemattomilta sijoittajilta.

”Haluamme kiittää sijoittajia heiltä saamastamme tuesta ja myös heidän nopeasta toiminnastaan, jonka ansiosta saimme tehtyä rahastomme ensimmäiset sijoitukset. Verdane Capital X -rahaston kaksi ensimmäistä sijoituskohdetta ovat Momox, saksalainen johtava kiertotalousyritys, ja Hive Streaming, ruotsalainen yritysten videojakeluun erikoistunut yritys. Molemmat yritykset edustavat rahastolle jatkossakin tyypillisiä sijoituskohteita.”

Verdane Advisory Groupin palveluksessa työskentelee 38 henkilöä Helsingissä, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Oslossa ja Tukholmassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös