Rahastotietoa

Maailman suurin varainhoitotalo uskoo sähköautoihin

BlackRock lanseeraa sähköautoihin ja ajoteknologiaan sijoittavan pörssinoteeratun indeksirahaston.

BlackRock tuo markkinoille iShares Electric Vehicle and Driving Technology UCITS ETF -rahaston, joka hyödyntää kestävien energialähteiden käytön kasvua kulkuneuvoissa.

Yhtiön mukaan sijoittajat haluavat nykyään sijoitussalkkujensa noudattavan omia arvojaan ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintoon (environmental, social and governance, ESG) liittyvissä asioissa, ja uusi rahasto on heille uusi työkalu arvojensa ilmentämiseen sijoituksissaan.

Sähköautoja myydään vuosittain 1,1 miljoonaa kappaletta. BlackRockin ja Bloombergin New Energy Finance -ennusteiden mukaan vuoteen 2040 mennessä määrän arvioidaan nousevan 60 miljoonaan.

Liikenne tuottaa noin neljänneksen kaikista hiilidioksidipäästöistä maailmanlaajuisesti, ja ilmaston lämpenemisen torjumiseksi sääntelyä kiristetään jatkuvasti, BlackRock toteaa tiedotteessaan. Sähköautojen suosion kasvaessa rahasto tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa sähköautojen arvoketjuun kuuluviin yrityksiin.

Uusi sähköautorahasto täydentää BlackRockin 16 temaattisen rahaston valikoimaa ja 27 vastuullisen sijoittamisen (ESG) ETF-rahaston valikoimaa. Näiden tavoitteena on tarjota sijoittajille vaihtoehtoja tulevaisuuden sijoitussalkkujen rakentamiseen pitkän aikavälin tavoitteiden mukaisesti.

ECAR-rahasto seuraa STOXX Global Electric Vehicles & Driving Technology -indeksiä, johon kuuluu sähköautoja sekä niiden akkuja ja komponentteja valmistavia yrityksiä. Rahaston kulusuhde (Total Expense Ratio,TER) on 0,40 prosenttia.

“Olemme ottamaisillamme suuren loikan siinä, kuinka siirrymme paikasta A paikkaan B. Siirtyminen sähköautojen käyttöön on väistämätöntä. Tästä liikenteen vallankumouksesta hyötyvät autonvalmistajien lisäksi akkujen valmistajat, autonomisten autojen komponenttien valmistajat ja latausinfrastruktuurin rakentajat”, Rob Powell, iSharesin temaattisen sijoittamisen päästrategi BlackRockissa toteaa.

Powerllin mukaan ECARin kaltaiset temaattiset sijoitukset voivat auttaa sijoittajia heidän etsiessään kasvua pitkällä aikavälillä. Samalla ne ottavat näkemystä innovatiivisiin yrityksiin, jotka muovaavat maailman talouden tulevaisuutta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös