Rahastotietoa

Nordnetin Smart-salkut saivat lentävän lähdön

Nordnetin mukaan Smart-salkkujen suosio kasvaa nyt jo nopeammin kuin superrahastot.

Nordnet lanseerasi Smart-salkut kolme kuukautta sitten. Salkut tarjoavat globaalin ja kaikki pääomaluokat kattavan hajautuksen. Konsepti perustuu moderniin omaisuudenhoitoon ja se on kehitetty yhdessä J.P. Morganin kanssa, joka on yksi maailman johtavista investointipankeista.

Nordnetin kehittämä digitaalinen sijoitusneuvonta täydentää palvelua ja auttaa valitsemaan sopivimman salkun.

Nordnet Smart -rahastot sijoittavat viiteen eri omaisuusluokkaan: osakkeisiin, korkoihin, hyödykkeisiin, kiinteistöihin ja luottoihin. Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista. Jos markkinat laskevat ja volatiliteetti kasvaa, Smart-salkut tasapainotetaan automaattisesti vastaamaan tavoiteltua riskitasoa vähentämällä osakemarkkinariskiä.

Nordnetin mukaan jo tuhannet yksityissijoittajat ovat innostuneet ennen vain instituutiosijoittajien saatavilla olleesta sijoitustuotteesta.

Smart-säästäjiä on Suomessa tällä hetkellä jo 6 000 sijoittajaa. Suosio lähentelee Superrahastoa, joka sai ensimmäisen kolmen kuukauden aikana noin 9 000 suomalaista omistajaa. Tällä hetkellä Smart-säästäjien kasvu on Nordnetin mukaan kovempaa kuin Superrahastosäästäjien kasvu aikanaan.

Smart-salkkujen laaja hajautus eri omaisuusluokkiin ja tarkkaan valitut sijoituskohteet näiden omaisuusluokkien sisällä vähentävät riskejä ja tasapainottavat salkkujen arvonheilahtelua.

Nordnetin mukaan ensimmäisen kolmen kuukauden tarkastelujakson aikana korkosijoitukset tuottivat erityisen hyvin silloinkin, kun osakemarkkinoilla nähtiin laaja-alaista laskua.

”Joulukuu oli USA:n osakemarkkinoilla 18. huonoin kuukausi sitten 1930-luvun, mutta esimerkiksi Nordnet Smart 5 ei laskenut kuun aikana lainkaan ja enemmän osakepainoa sisältävät Nordnet Smart 10- ja 15-rahastotkin laskivat vain hyvin maltillisesti”, Nordnet kertoo Nordnetblogissa.

Matalariskinen ja alhaisen tuotto-odotuksen korkosijoitukset eivät normaalisti tuota yhtä paljon kuin riskisemmät omaisuusluokat. Smart-salkuissa hyödynnetään kuitenkin vipuvaikutusta, eli rahastot sijoittavat parhaan tuotto/riski-suhteen omaaviin matalariskisiin sijoituskohteisiin velkavipua hyödyntämällä.

Velkavivun ansiosta on Smart-salkuilla mahdollista jopa moninkertaistaa korkosijoitusten tuotto. Nordnetin mukaan riskit pysyvät silti osakemarkkinariskiä matalampana, sillä velkavipua käytetään vain matalariskisimpiin omaisuusluokkiin.

Smart-salkkujen numerot 5, 10 ja 15 kuvaavat tavoiteltua riskitasoa, joka on ilmaistu vuotuisena volatiliteettitavoitteena. Kun markkinaheilunta eli lisääntyy, euromääräisiä sijoituksia vähennetään ja salkkujen riskitasot laskevat.

Lue lisää Smart-salkuista täältä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös