Indikaattorit

USA:n vähittäismyynnissä yllätyslasku – ”erikoiset tilastoluvut”

Tuore vähittäismyynnin lukema on kylmä suihku jenkkimarkkinoiden viime päivien kohentuneille tunnelmille.

Vähittäismyynti putosi joulukuussa 1,2 prosenttia verrattuna edelliseen kuuhun. Myynnin romahdus on suurin sitten syyskuun 2009, jolloin Yhdysvallat oli ajautunut finanssikriisiin.

Myös marraskuun lukuja oikaistiin hieman alaspäin. Tarkistettujen lukujen mukaan vähittäismyynti kasvoi marraskuussa 0,1 prosenttia, eikä 0,2 prosenttia, kuten oli aiemmin ilmoitettu.

Vähittäismyynnin joulukuun lukemat oli melkoinen yllätys, sillä uutistoimisto Reutersin haastattelemat ekonomistit olivat odottaneet 0,2 prosenttia joulukuussa.

Vähittäismyynnin lukemat ovat Yhdysvalloissa tärkeä makrotaloudenmittari, sillä kuluttajakysyntä edustaa kaksi-kolmasosaa maan taloudesta.

Vähittäismyynnin lukemat heijastuivat heti osakemarkkinoille. S&P 500 oli tänään noin klo 18.20 laskussa 0,42 prosenttia ja Dow 30 -indeksi puolestaan laskussa 0,59 prosenttia.

Lasku ei kuitenkaan ole kovin suuri siitä huolimatta, että vähittäismyynnin lasku alitti selvästi odotukset. Todennäköisesti sijoittajat odottavat nyt, että vähittäismyynnin luvut saavat keskuspankin keventämään kaasujalkaa rahapolitiikan kiristyksessä.

Suomessa S-pankin ja FIM:n pääekonomisti Timo Hirvonen kommentoi USA:n vähittäismyyntilukuja Twitterissä.

”Vähittäiskaupan kehitys oli heikkoa Yhdysvalloissa joulukuussa. Erikoiset tilastoluvut, kun huomioi kuluttajien vahvan luottamuksen ja hyvän työllisyyden kasvun joulukuussa”, Hirvonen toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


Outbound linkkien seuranta

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös