SalkunRakentaja

Kasvuosakkeet

Nordea: Valmet teki järkevän yritysoston

Valmet osti kanadalaisyhtiön edullisella hinnalla, arvioi Nordea.

Sellu- ja paperiteknologiaa valmistava Valmet kertoi allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka mukaan se ostaa kanadalaisen GL&V:n. GL&V toimittaa teknologioita ja palveluita sellu- ja paperiteollisuudelle maailmanlaajuisesti.

Yrityskaupan velaton arvo on noin 113 miljoonaa euroa riippuen tavanomaisista yrityskaupan toteuttamisen jälkeisistä oikaisueristä. Kaupan arvioidaan toteutuvan aikaisintaan 1. huhtikuuta 2019. 

GL&V toimittaa teknologioita, parannus- ja optimointipalveluja, koneuusintoja ja varaosia sellu- ja paperiteollisuudelle maailmanlaajuisesti. Ostettujen toimintojen liikevaihto oli noin 160 miljoonaa euroa ja EBITA-marginaali noin 11 prosenttia kalenterivuonna 2018. Ostetut toiminnot työllistävät noin 630 henkilöä, joista noin 65 prosenttia työskentelee Pohjois-Amerikassa ja loput pääosin Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Intiassa.

Kaupan piiriin eivät kuulu GL&V:n Ruotsin Karlstadissa sijaitsevat kemiallisen sellun valmistuksen massan pesu-, happidelignifiointi- ja valkaisutoiminnot sisältäen Compact Press® puristinteknologian, pumppu- ja sekoitinteknologiat sekä näihin liittyvän tuotekeskuksen. 

” Tämä yritysosto sopii erinomaisesti Valmetin strategiaan – se kasvattaa Valmetin globaalia palveluliiketoimintaa, täydentää teknologiatarjoomaamme sekä vahvistaa paikallista läsnäoloamme ja osaamistamme erityisesti Pohjois-Amerikassa”, kertoo Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.

”Valmetin maailmanlaajuinen läsnäolo ja GL&V:n tuote- ja palvelutarjooma kemiallisen sellun valmistukseen ja paperin tuotantoon luovat yhdessä hyvän pohjan uusille liiketoimintamahdollisuuksille ja mahdollistavat asiakkaidemme palvelemisen entistäkin paremmin. GL&V:llä on osaava, maailmanlaajuinen asiantuntijatiimi, ja haluan toivottaa heidät lämpimästi tervetulleeksi osaksi Valmetia”, Laine toteaa.

Valmet nosti samalla myös lähiajan näkymiään. Yhtiö nosti liikevaihtoennustettaan.

Yhtiö arvioi nyt, että sen liikevaihto vuonna 2019 kasvaa verrattuna vuoteen 2018, jolloin se oli 3 325 miljoonaa euroa. Tulos vuonna 2019 kasvaa verrattuna vuoteen 2018, jolloin se oli 257 miljoonaa euroa. Tulosohjeistus edellyttää GL&V:n oston toteutumista.

Aikaisemmin Valmet arvioi, että liikevaihto vuonna 2019 pysyy samalla tasolla kuin vuonna 2018, ja että tulos vuonna 2019 kasvaa verrattuna vuoteen 2018.

Nordea arvioi aamukatsauksessaan, että kanadalaisyhtiön oston kauppahinta 110 miljoonaa euroa on edullinen.

”Käytännössä Valmet pääsee vahvistamaan palveluliiketoimintaansa ostamalla nykyistä liiketoimintaa kannattavamman yhtiön Valmetin nykyarvostusta edullisemmilla kertoimilla”, Nordea toteaa.

Pankin mukaan yritysosto kasvattaa Valmetin liikevoittoa noin kuudella prosentilla. Nordean tulosohjeistuksen nosto on Nordean mukaan odotettua. Valmetin liikevaihdon ohjeistuksen nosto liittyy pelkästään yrityskauppaan ja analyytikot ovat muutenkin odottaneet Valmetilta selvää kasvua tänä vuonna, pankki toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös