Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö soutaa vastavirtaan – Pictet suosii mollivoittoisten uutisten osakemarkkinoita

Varainhoitoyhtiö Pictetin osakemarkkinoiden suosikit löytyvät markkinoilta, joihin on markkinoilla kohdistunut viime aikoina kovaa epävarmuutta.

Kiinan markkinoita ohjaa maan politiikka, ja juuri nyt valtio lisää likviditeetin tarjontaa ja julkisia menoja. Tämä nostaa Kiinan ja kehittyvien markkinoiden osakkeita, arvioi Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

Kehittyvien markkinoiden omaisuusluokat ovat nyt muutoinkin otollisessa tilanteessa. Kehittyvien maiden valuutat ovat Yhdysvaltain dollariin nähden halvimmillaan ainakin kahteen vuosikymmeneen, Paolini muistuttaa.

Pictetin analyysi osoittaa, että vaikka kehittyvien markkinoiden osakkeet ovat nousseet vuoden alusta lähes 10 prosenttia, sijoitukset niihin ovat alhaalla. Kehittyvien markkinoiden fundamentit ovat päästrategin mukaan terveellä pohjalla, sillä useimmat maat harjoittavat järkevää vero- ja rahapolitiikkaa.

Kiinan reflatorisen talouspolitiikan pitäisi päästrategin mukaan tukea vientiä ja hyödykkeitä. Reflaatiolla viitataan yleensä nimelliseen, inflaatiota kiihdyttävään talouskasvuun, joka saadaan aikaan elvyttävällä talouspolitiikalla. Paolinin mukaan Erityisesti kiinalaiset ja venäläiset osakkeet ovat houkuttelevia, kun taas Brasilian markkina näyttää hyvin kalliilta, Paolini uskoo.

Samaan aikaan kehittyvien markkinoiden lainat ovat korkomarkkinoiden valopilkku.

Paolinin mukaan talouskasvun jatkumisen, matalan inflaation sekä vakaan ja heikon välillä liikkuvan Yhdysvaltain dollarin pitäisi yhdessä tukea sekä kehittyvien maiden paikallisten valuuttojen että dollarimääräisiä lainoja tulevina kuukausina. Tämän vuoksi Pictet nostaa kehittyvien maiden kovan valuutan määräiset lainat ylipainoon ja pitää ennallaan positiivisen näkemyksemme paikallisen valuutan määräisistä joukkolainoista.

Huolimatta Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppakiistan aiheuttamasta globaalin viennin pienenemisestä ja liike-elämän tunnelmien laskusta kehittyvät taloudet menestyvät paremmin kuin kehittyneet. Tämä on Paolinin mukaan osittain Kiinan raha- ja veropoliittisten elvytystoimien ansiota.

Kiinan ja kehittyvien talouksien lisäksi suositeltava osakemarkkina on tällä hetkellä ehkä hieman yllättäen Ison-Britannia, sijoitusstrategi toteaa.

Brittiosakkeiden 4,5 prosentin osinkotuotto on yleisesti ottaen samalla tasolla kuin Lehman Brothersin konkurssin jälkeen vuonna 2008 – liian houkutteleva jätettäväksi huomiotta, vaikka brexit-fiasko jatkuu edelleen. Päästrategin mukaan punnan halpuus saa brittiosakkeet näyttämään entistäkin edullisemmilta.

Suurin riski erityisesti yhdysvaltalaisissa osakkeissa on se, että yritysten tulosennusteiden viimeaikaisen heikkeneminen jatkuu. Pictet pitää yhdysvaltalaiset osakkeet alipainossa.

Muuten Pictet on päättänyt lisätä defensiivisiä sijoituksia nostamalla julkisten palvelujen osakkeet neutraalista ylipainoon. Pictet pitää myös edelleen ylipainon terveydenhuollossa – ja kertakulutushyödykkeissä. Vastapainoksi varainhoitoyhtiö laski teollisuusosakkeiden painon ylipainosta neutraaliin reaktiona kauppakiistojen jatkumiselle.

Pictet pitää kullan ylipainossa, koska se toimii suojana maailman talouden epävarmuutta, geopoliittisia riskejä ja heikkoa dollaria vastaan. Globaalit geopoliittiset riskit ovat viime aikoina nousseet korkeammalla kuin koskaan, Pictet arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös