Sijoitusuutiset

Sijoittaja, varo netin valesijoitussivuja

Taloussanomien mukaan huijarit houkuttelevat sijoittajia valesijoitus­sivustoille ja keplottelevat itsensä uhrin tietokoneelle.

Keskusrikospoliisin mukaan jo noin 70 suomalaista on ilmoittanut joutuneensa sijoitushuijauksen uhriksi, kertoo Taloussanomat. Laadukkaan näköisillä sivustoilla yritetään luoda huijattaviin pitkäaikaisia suhteita.

Uhriksi joutunut sijoittaja näkee näytöllään valegrafiikkaa keksittyjen tuottojen kehittymisestä. Kun uhri on tehnyt ensimmäisen sijoituksen, houkutellaan tätä tekemään lisäsijoituksia houkuttelevan näköistä tuottografiikkaa näyttämällä.

Uhrin epäilykset heräävät yleensä siinä vaiheessa, kun hän yrittää kotiuttaa oletettuja voittoja tai pääomaansa. Taloussanomien mukaan uhrin yllätykseksi kaikki yhteydenpito lakkaa siinä vaiheessa.

Kyseessä on poliisin mukaan Euroopan laajuinen huijausilmiö. Huijaus on huolella suunniteltu ja sen pitkälle kehittyneen toteutustavan perusteella poliisi uskoo, että taustalla on järjestäytynyttä rikollisuutta.

Lisäksi huijareiden tavoitteena on ottaa lopulta myös uhrin tietokone haltuun. Rikollisten tavoitteena on päästä näkemään uhrin sähköpostiviestit ja muu sisällön koneelta. Markkinointikikkana toimivat myös uutisilta näyttävät valesijoitusuutiset, jotka leviävät sosiaalisessa mediassa. Näistä valeuutisista löytyy linkki valesijoitussivustolle.

Finanssivalvonnan lakimiehen, Harri Hirven mukaan huijareiden yleisin toimintakaava on sellainen, jossa henkilö saa englanninkielisen puhelinsoiton kaukomailta. Sujuvakielinen henkilö tarjoaa mahdollisuutta sijoittaa hyvällä tuotto-odotuksella johonkin kansainvälisesti tunnettuun yhtiöön. Lisäksi henkilölle kerrotaan ajankohtainen, sijoituskohteeseen liittyvä uskottava peitetarina (yritysjärjestely, listautuminen, tuotekehittely), joka ylläpitää kuulijan kiinnostusta

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös