Sijoitusideat

Tämä osinkoaristokraatti nousi Nordean mallisalkkuun

Amerikkalainen rahtivälittäjä C.H. Robinson on arvostukseltaan edullinen osake, Nordea uskoo.

Nordea nosti jenkkiyhtiön globaaliin mallisalkkuunsa. Rahtivälitys on kasvuala, sillä se on lähtenyt vuosituhannen vaihteen jälkeen rakenteelliseen kasvuun Yhdysvalloissa, Nordean toteaa aamukatsauksessaan.

Monimutkaisemmat ja nopeammat rahtivaatimukset tarjoavat rahtivälittäjille mahdollisuuden pärjätä pienempiä kuljetusyhtiöitä paremmin. USA:n rahdeista jo noin 20 prosenttia kulkee välittäjien kautta, kun vuosituhannen vaihteessa osuus oli vain neljä prosenttia.

Nordean mukaan C.H. Robinson on alansa ykkönen Yhdysvalloissa. Se on peräti kolme kertaa lähimpää kilpailijaansa suurempi ja se on teknologiajohtaja monta vuotta kestäneiden teknologiapanostustensa ansioista.

Reilun vuoden aikana yhtiön osakekurssin kehitys on jäänyt jälkeen tuloskehityksestä.

”Viimeisen reilun vuoden aikana C.H Robinsonin osake on liikkunut sivuttain, vaikka tulos on jatkanut vakaata kasvuaan. Tämä on johtanut historiallisessa tarkastelussa normaalia selvästi matalampiin arvostuskertoimiin”, Nordea toteaa.

Osakkeen vaisua kehitystä selittävät pankin mukaan huolet rekkarahtivälityksen normaalia korkeammasta kannattavuudesta – eli sijoittajat ovat toisin sanoen hinnoitellet ennakkoon mahdollisen kannattavuuden palautumisen alan normaalille tasolle.

Nordean mielestä yhtiön nykyinen arvostus avaa sijoittajille paikan ostaa laadukasta tuloksentekijää ja rakenteellisesta kasvusta nauttivaa C.H. Robinsonia houkuttelevalla hinnalla.

Mikään yhtiö ei tietenkään ole riskitön sijoitus. Nordean mielestä C.H. Robinsonin kannattavuuskehitykseen liittyy heiluntaa kuljetuskustannusten vaihtelun vuoksi. Lisäksi USA:n talousaktiviteetin hidastuminen alentaisi yhtiön rahtivolyymeja. Yhtiön kansainvälinen liiketoiminta on myös vaatimatonta, eli sen liikevaihto riippuu vahvasti kotimarkkinoista USA:ssa.

Lisäksi yhtiön liiketoimintamalli on Nordean mielestä pääomakäytöltään kevyttä. Se tarkoittaa hyvää kassavirtaa ja osinkoa. Pankki luokittelee C.H. Robinsonin osinkoaristokraatiksi, sillä yhtiö on nostanut osinkoaan yli 25 vuotta peräjälkeen. Lisäksi C.H. Robinson vääntää osakekurssia ylöspäin jatkuvilla omien osakkeidensa ostoilla.

Osinkoaristokraattien historiallinen tuottokehitys Yhdysvalloissa on ollut vakuuttavaa. Sure Dividents -sivusto vertasi aristokraattien 10 vuoden ajalta laskettuja keskimääräisiä vuosituottoja koko indeksin tuottoon. Aristokraattien keskimääräinen vuosituotto vuosina 2008 – 2017 on ollut 11,6 prosenttia, kun samalla ajanjaksolla koko indeksin tuotto oli 8,3 prosenttia. Osinkoaristokraatit siis löivät indeksituotot jopa 3,3 prosenttiyksiköllä.

C.H. Robinsonin kuluvan vuoden P/E-kerroin Nordean tulosennusteella on 17,5x ja osinkotuotto on 2,3 prosenttia.

Sijoita ilman säilytys- tai kuukausimaksuja - Nordnet

 
 Koti- ja ulkomainen listattujen arvopapereiden säilytys 0 €
 
 Nordnet on tutkitusti Suomen laadukkain arvopaperivälittäjä
 
 Aloita sijoittaminen helposti Nordnetin työkalujen avulla
 
 
 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös