Sijoitusstrategiat

Titaanien taisto – osakepoimija, indeksisijoittaja ja treidaaja ottavat mittaa toisistaan

Kolme kokenutta sijoittajaa ottaa mittaa toisistaan kolmella erilaisella sijoitustyylillä. Kenen sijoitussalkku tuottaa parhaiten?

Kolme kokenutta sijoittajaa ottaa mittaa toisistaan kolmella erilaisella sijoitustyylillä. Kenen sijoitussalkku tuottaa parhaiten?

Sijoitustyylejä ja -strategioita löytyy joka lähtöön, ja kaiken tyyppisille strategioille tuntuu löytyvän hyvät perusteet. Jotkut luottavat alhaisen arvostuskertoimen osakkeisiin, toiset luottavat pienyhtiöihin.

Osa sijoittajista on ottanut optiot ja warrantit haltuun, osa uskoo tuntevansa yritysjohdon muita sijoittajia paremmin. Sijoitussivustojen keskustelupalstatkin tarjoavat joidenkin mielestä hyödyllistä tietoa, jota markkinoilla ei ole vielä hinnoiteltu.

Keskeisin eri sijoitustyylien erottava tekijä on suhtautuminen akateemiseen sijoitustutkimukseen. Lukematon määrä alan tutkimuksia väittää markkinoiden voittamisen olevan mahdotonta – tai ainakin se on mahdotonta ilman markkinaa suurempaa riskinottoa.

Toisella puolella ovat ne sijoittajat, jotka sanovat piutpaut akateemikoiden teoretisoinneille ja luottavat vakaasti kovan jalkatyön voimaan. Nämä sijoittajat uskovat, että markkinat voidaan voittaa perusteellisella analyysillä, fundamenttien hyödyntämisellä ja markkinatunnelmia seuraamalla.

Nordnet Suomen Titaanien taisto -videolla tutustutaan erilaisiin sijoitustyyleihin ja seurataan salkkujen kehitystä vuoden ajan.

Katso Oksaharjun, Paasin ja Lepikön salkut ja seuraa niiden kehitystä reaaliajassa Sharevillessä!

Titaanien taistolla on myös virallinen Shareville-keskusteluryhmä, liity mukaan tästä.

Kommentoi
Ylös
>