Asunnot ja kiinteistöt

Handelsbanken: Asuntomarkkinoiden heikkeneminen luo paineita YIT:n kannattavuudelle

Pankin suositus rakennusyhtiön osakkeelle on myy.

YIT:n talousjohtaja Ilkka Salonen esiintyi Handelsbankenin Mid/Small Cap -seminaarissa Tukholmassa viime viikolla. Hänen mukaansa yhtiön itse kehittämät projektit etenevät hyvin, ja YIT:llä on vahva näkymä myös uusien projektien osalta.

Asuinrakentamisen volyymit ovat kuitenkin olleet Suomessa selvässä laskussa viime kvartaaleina, Handelsbanken muistuttaa aamukatsauksessaan. Silti YIT on pystynyt toiminaan tässä ympäristössä onnistuneesti.

Pankin mukaan näyttää myös siltä, että ulkomaiset sijoittajat ovat yhä kiinnostuneempia hankkimaan suuriakin asuntoportfolioita Suomesta.

YIT nojaa kasvuaan kaupunkien kasvuun.

”Kaupunkien kehityksessä fokus on projekteissa, jotka ovat itse kehitettyjä, neuvotteluihin perustuvia ja omaavat pidemmän arvoketjun. Ei-syklisessä bisneksessä YIT tähtää yli 100 miljoonan euron vuosituottoihin tästä vuodesta alkaen”, Handelsbanken toteaa.

YIT kertoi eilen, että se ja OP-Vuokratuotto -erikoissijoitusrahasto ovat sopineet neljän vuokra-asuntokohteen rakentamisesta kasvukeskuksiin Suomessa. Hankkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 50 miljoonaa euroa ja sopimusten piirissä on yli 330 asuntoa.

Pankin mukaan YIT:llä on merkittävää potentiaalia tuottojen parantamiseen erityisesti päällyste- ja infratoiminnoissa, joissa on toteutettu rakenneuudistuksia Lemminkäisen fuusion jälkeen. Lisäksi omien projektien vahvat näkymät ja hyvä tilauskanta parantavat yhtiön volyymien näkyvyyttä.

Handelsbanken muistuttaa myös, että Suomen uusi hallitus on ehdottanut tieverkoston parantamiseen suurempaa budjettia, mikä on hyväksi YIT:n päällystysbisnekselle.

Vaikka YIT:n projektit etenevät mallikkaasti, kuten myös Lemminkäisen integrointi, on Handelsbankenin huolena kuitenkin se, että Suomen asuntomarkkinoilla volyymit heikkenevät. Se asettaa paineita YIT:n kannattavuudelle ja siten rajoittaa tuottomahdollisuuksia tulevina vuosina.

Handelsbankenin tavoitehinta YIT:n osakkeelle on 5,2 euroa. Pankki pitää YIT:n suosituksen ja tavoitehinnan ennallaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös