Yritysuutiset

Next Games yhteistyöhön Netflixin kanssa – peliyhtiön osakekurssi katosta läpi

Next Games osakekurssi pörssi peliyhtiö talous sijoittaminen

Jättiyhtiö Netflix ja kotimainen Next Gamesin aloittavat yhteistyön lanseeraamalla Netflixin hittisarjaan perustuvan Stranger Things -mobiilipeli ensi vuonna.

Suomalainen pelinkehittäjä ja julkaisija Next Games julkisti tänään kehittävänsä mobiilipeliä Netflixin Suomessakin suuren suosion saavuttaneen hittisarja Stranger Thingsin pohjalta. Pelin jukaisu Android- ja iOS- laitteille ajoittuu vuoteen 2020.

Next Games on lisensoituihin peleihin keskittyvä mobiilipelien kehittäjä ja julkaisija sekä ensimmäinen Suomessa pörssiin listautunut mobiilipeliyritys. Peliyhtiö tunnetaan erityisesti Walking Dead -peleistään.

Next Gamesin mukaan uusi mobiilipeli on helposti lähestyttävä ”lokaatiopohjainen pulmapeli”, joka ammentaa visuaalista inspiraatiota 80-luvun tv-piirrossarjoista. Karttaelementin kautta pelaaja pääsee seikkailemaan Stranger Thingsin maailmassa ja päihittämään hauskan pulmapelimekaniikan avulla tv-sarjasta tuttuja hirviöitä yhteistyössä muiden pelaajien kanssa.

“Olemme suuria Stranger Things -faneja ja todella innoissamme, että pääsemme yhdessä Netflixin kanssa toteuttamaan yhteistä visiotamme Stranger Things -mobiilipelistä. Ystävyys ja seikkailut yliluonnollisessa maailmassa ovat sarjan kantavia teemoja ja keskitymmekin niiden välittämiseen mobiilipelin muodossa,” kommentoi Teemu Huuhtanen, Next Gamesin toimitusjohtaja.

Huuhtasen mukaan Netflixin tavoittavuus yhtenä maailman suurimpana sisältöalustana ja kummankin yhtiön yhdistetty luova ja teknologinen osaaminen luo yhtälön, joka on vertaansa vailla.

”Haluammekin luoda pelin, joka tavoittaa Stranger Things -fanit maailmanlaajuisesti”, Huuhtanen hehkuttaa.

Next Games on uudistanut strategiaansa vuoden 2019 alussa. Yhtiö on uudistanut organisaatiorakennettaan ja pelien kehityksen toimintamalliaan. Jo tehtyjen teknologiainvestointien avulla yhtiö pyrkii lyhentämään peliensä markkinoilletuloaikoja ja laajentamaan tuoteportfoliotaan uusille kohderyhmille.

”Keskitymme tuotekehitysputkemme uudelleenrakennukseen koko henkilöstömme voimin ja samalla olemme tehneet erittäin vaikuttavaa työtä toimintatapojamme uusimiseksi. Olen meistä erittäin ylpeä ja suhtaudun tulevaisuuteen luottavaisin mielin. Maailman isoimpien mediayhtiöiden ja tv-sarjojen kanssa työskentely, kuten Netflix-kumppanuus ja Stranger Things -peli, ovat juuri sellaisia mahdollisuuksia, jotka vievät meitä yhtiönä eteenpäin”, Huuhtanen toteaa.

Tällä hetkellä Next Games kehittää muitakin viihdebrändilisensseihin perustuvia pelejä, kuten esimerkiksi Blade Runner Nexus -peliä, joka perustuu suosittuihin Blade Runner-tieteiselokuviin.

Ilmoitus Netflix-yhteistyöstä oli mannaa osakemarkkinoille. Next Gamesin osakekurssi pomppasi peräti lähes 40 prosenttia ylöspäin.

Peliyhtiö on ollut suurissa taloudellisissa vaikeuksissa viime vuosina. Next Games ajautui viime vuonna rumasti tappiolle, kun sen liiketulos romahti edellisvuoden 5,1 miljoonan euron tappiosta peräti 16,9 miljoonan euron tappioon.

Viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä yhtiön liiketappio kasvoi peräti 10,7 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 2,3 miljoonaa euroa.

Huuhtasen mukaan myyntikatteen laskun syynä olivat The Walking Dead: Our World -pelin lanseerauksen yhteydessä tehdyt pelaajahankintainvestoinnit. Myös Walking Dead -pelin myyntiponnisteluissa oli ollut vaikeuksia. Pelissä havaittiin teknisiä haasteita, jotka heikensivät pelin toiminnallisuutta.

Vuoden neljännellä vuosineljänneksellä Next Games keskittyi kääntämään tilanteen haastavan kolmannen vuosineljänneksen jälkeen. Yhtiö ryhtyi välittömästi korjaustoimiin minimoimalla kustannukset ja vakauttamalla kassatilanteensa kolmannen vuosineljänneksen lopun 8,8 miljoonasta eurosta neljännen vuosineljänneksen lopun 7,3 miljoonaan euroon.

Tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä yhtiön liikevaihto yli kaksinkertaistui edellisvuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös