Yritysuutiset

Finnairin lentoliikenteen käyttöaste nousi odotettua enemmän

Lentoyhtiön koko liikenteen matkustajakäyttöaste oli toukokuussa hieman vertailukautta parempi. Kotimaan liikenteen käyttöaste on edelleen alhainen.

Finnair kuljetti toukokuussa 1 295 300 matkustajaa eli 13,0 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 vastaavalla jaksolla. Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä (ASK) mitattuna kasvoi toukokuussa 14,3 prosenttia. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna (RPK) kasvoi 14,7 prosenttia, ja matkustajakäyttöaste nousi 0,3 prosenttiyksikköä vertailukaudesta 79,8 prosenttiin.

Kaukoliikenteessä kapasiteettia kasvattivat joulukuussa 2018, helmikuussa 2019 ja huhtikuussa 2019 käyttöön otetut uudet A350-lentokoneet.

Aasian-liikenteen tarjonta (ASK) nousi 13,1 prosenttia vertailukaudesta. Lisäkapasiteetti kohdistui etenkin lisävuoroille Hong Kongiin, Osakaan, Nanjingiin ja Tokioon. Pohjois-Amerikan kapasiteetti nousi 36,7 prosenttia maaliskuussa avatun uuden Los Angelesin reitin ja vertailukaudesta lisättyjen San Franciscon lentojen vuoksi.

Euroopan-liikenteen tarjonta kasvoi 12,5 prosenttia. Kasvuun vaikutti kapearunkolaivaston kasvu yhdellä A321-lentokoneella vertailukaudesta, lisäistuimet osassa nykyisiä kapearunkokoneita ja keskimäärin pidemmät lentoreitit. Lisäkapasiteetti kohdistui lisävuoroille Pietariin, Lontooseen, Barcelonaan ja Moskovaan sekä uusiin kohteisiin Lissaboniin ja Hannoveriin.

Kotimaan liikenteen kapasiteetti kasvoi 0,8 prosenttia vertailujaksosta.

Myydyt henkilökilometrit kasvoivat 10,1 prosenttia Aasian-liikenteessä, 38,1 prosenttia Pohjois-Amerikan liikenteessä, 16,4 prosenttia Euroopan-liikenteessä ja 3,8 prosenttia kotimaan liikenteessä. Aasian-liikenteen matkustajakäyttöaste oli 78,9 prosenttia, Pohjois-Amerikan -liikenteen 85,4 prosenttia, Euroopan-liikenteen 80,7 prosenttia ja kotimaan liikenteen 64,8 prosenttia. 

Reittiliikenteen tarjotut rahtitonnikilometrit kasvoivat toukokuussa 20,5 prosenttia vertailujaksosta. Vastaavat myydyt tonnikilometrit kasvoivat 16,8 prosenttia pääasiassa Norjan, ja Yhdysvaltojen hyvän markkinakehityksen vuoksi.

Evli kommentoi Finnairin tuoreita liikennelukuja aamukatsauksessaan.

”Olemme odottaneet kapasiteetin (ASK) kasvavan Q2:lla 12 %, myydyn kapasiteetin (RPK) 10 % ja matkustajakäyttöasteen heikentyvän 1.4 %-yksiköllä. Huhti-toukokuun tietojen perusteella Finnairin liikennetiedot ovat hieman korkeammat kuin Q2:n odotuksemme, mutta jäämme odottamaan kesäkuun liikennetietoja, jotka julkaistaan 5.7”, Evli toteaa.

Lehtoyhtiön osakekurssi pomppasi perjantaina ylöspäin yli 5,4 prosenttia.

Vertaislainat ja yrityslainat tarjoavat korkeaa kuukausituottoa hyvällä hajautuksella 

  • Keskimääräinen vuotuinen korkotuotto on ollut 7-10% huomioiden luottotappiot 
  • Täysin uuden omaisuusluokan varojen hajauttamiseen
  • Tuotto ei korreloi merkitsevästi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa
  • Tuottojen maksuja kuukausittain

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös