Oma talous

Tämän sähköauton yhdellä latauksella ajettiin yli 700 kilometriä

Autolehden toimittaja onnistui ajamaan Hyundai Kona sähköautolla yhdellä latauksella lähes yhtä pitkään kuin dieselillä yhdellä polttoainetankillisella.

Auto Bild Liettua -lehden toimittaja Vitoldas Milius todisti tämän aloitettuaan matkansa Vilnan kaduilta täyteen ladatulla crossover Hyundai Kona electric -sähköautolla.

Milius ajoi lähes 30 tuntia saavuttaen 710 kilometrin matkan yhdellä latauksella.

”Ajoin tämän matkan Vilnassa yrittäen jäljitellä todellisia auton käyttöolosuhteita: kävin äänestämässä paikallishallinnossa, hoidin henkilökohtaisia asioita muissa virastoissa ja tarjosin kyydin muutamalle ihmiselle. Matka sisälsi monia kiihdytyksiä ja jarrutuksia, mutta noudatin silti koko ajan taloudellisen ajon periaatteita, eli ajoin liikennevirran mukana ja hellitin kaasupoljinta huomatessani liikennevaloissa punaisen valon vaihtumisen lähenevän”, kertoi Milius.

Milius paransi suorituksellaan saksalaisen Auto Bild -lehden kollegansa saavutusta: viime vuonna Jan Tietjen onnistui ajamaan kaupunkiolosuhteissa samanlaisella Hyundai Kona electricillä 613 kilometriä.

Milius korosti, ettei hän ajanut liian hitaasti eikä aggressiivisesti, vaan häiritsemättä muuta liikennettä. Hän hyödynsi aktiivisesti ohjauspyörän takana sijaitsevia jarrutusenergian talteenoton voimakkuuden säätimiä.

Milnius ajoi ilmastointilaitetta käyttämättä, ikkuna avattuna, eikä käyttänyt taloudellista ajoa lukuun ottamatta muita säästötoimenpiteitä. Kaikki muut olosuhteet olivat monille diesel- tai bensa-autoja käyttäville kuljettajillekin täysin vakioita.

Hyundai Kona electricissä on 64 kWh:n akku, ja valmistajan ilmoittaman 482 kilometrin toimintamatkan perusteella se on pisimmän kilometrimäärän yhdellä latauksella kulkeva Liettuassa myytävä sähköauto.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös