Indikaattorit

Paha pettymys USA:n työmarkkinoilla – uusia yksityisen sektorin työpaikkoja toukokuussa roimasti odotuksia vähemmän

Yksityisen sektorin työpaikkojen määrä lisääntyi toukokuussa Yhdysvalloissa vain 27 000 työpaikalla, kertoo taloussivusto MarketWatch.

Uusien työpaikkojen määrä jäi roimasti ekonomistien odotuksia alhaisemmaksi, sillä Econodayn haastattelemat ekonomistit olivat odottaneet 175 000 uutta yksityisen sektorin työpaikkaa. Uutistoimisto Bloombergin haastattelemat ekonomistit olivat odottaneet jopa 185 000 uutta työpaikkaa.

Vielä huhtikuussa yksityisen sektorin työpaikat lisääntyivät tarkistettujen lukujen mukaan 271 000 työpaikalla.

MarketWatchin mukaan suurin osa ekonomisteista uskovat uusien työpaikkojen määrän alkavan vääjäämättömästi vähentyä, koska työllisyyden kasvu on ollut poikkeuksellisen vahvaa viime vuosina.

Vielä ei tiedetä, kuinka suuri merkitys USA:n ja Kiinan kauppasodalla on ollut toukokuun yksityisen sektorin työllisyyslukuihin.

USA:n osakeindeksit olivat kaikesta huolimatta plussalla keskiviikkona. Markkinoilla innostuttiin Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pääjohtajan Jerome Powell kommenteista tiistaina. Powell kertoi keskuspankin olevan valmis leikkaamaan ohjauskorkoja, mikäli tarve niin vaatii.

Keskuspankki on Powellin mukaan valmis toimimaan talouskasvun, työllisyyden ja hintavakauden turvaamiseksi. Keskuspankki reagoi tarpeen mukaan riskeihin, joita Kiinan ja Yhdysvaltain välinen kauppasota sekä muut viimeaikaiset tapahtumat ovat aiheuttaneet.

Powellin puhetta on tulkittu niin, että keskuspankki on yhä enemmän huolissaan Yhdysvaltojen taloudesta. Tänään julkistetut työllisyysluvut tukevat keskuspankin huolia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös