Uutiset

Sijoitusstrategi synkistelee: Sijoittajan ajat kovenevat, näkymät masentavia

Jos maailman osakemarkkinoiden näkymät olivat epäsuotuisat ennen kauppasodan viimeisimpiä laukaustenvaihtoja, nyt ne ovat vielä masentavampia, varoittaa Pictet Asset Management päästrategi Luca Paolini.

Paolinin mukaan varainhoitoyhtiö Pictetillä on nyt alipaino osakkeissa, neutraali paino joukkolainoissa ja ylipaino kullan ja käteisen kaltaisissa turvasatamaluokissa.

“Osakkeissa on harvoja poikkeuksia. Brexitistä kärsineet brittiosakkeet näyttävät arvoltaan hyviltä, ei vähiten siksi, että FTSE 100 -indeksin yhtiöt tekevät liikevaihtonsa pitkälti kotimaansa ulkopuolella”, päästrategi toteaa.

Paolinin mukaan halpa valuutta, alhaiset arvostukset ja talouden tähänastinen kyky selviytyä poliittisesta myrskystä ovat syitä pitää ylipaino brittiosakkeissa.

Sektoreita tarkasteltaessa Pictet ei tällä hetkellä erityisesti pidä vahvasti syklisistä osakkeista, Paolini toteaa.

“Meistä sijoittajat eivät pitkään uskoneet kauppasodan mahdollisiin vaikutuksiin teknologiaosakkeisiin. Nyt he kärsivät tästä.”

Sijoitusstrategi näkee USA:n ja Kiinan kauppasodassa merkkejä kylmästä sodasta.

“Yhdysvaltain hallinto on laittanut Huawein mustalle listalle, ja tämä tuo esiin uuden teknologisen kylmän sodan haamun ja alleviivaa sitä, miten alttiita teknologiayhtiöt ovat yllättäville rajoituksille – koko globaalissa toimitusketjussa.”

Yhdysvaltalaiset puolijohdeosakkeet ovat pudonneet 15 prosenttia korkeimmiltaan ja ovat taas vuoden takaisella tasolla, Paolini muistuttaa.

Käynnissä olevasta kauppakiistasta huolimatta Kiina on silti yksi harvoja maita, joissa likviditeetti-indikaattorit ovat positiivisia.

”Luotonsaanti on paranemassa koko taloudessa, ja näkyvissä on merkkejä siitä, että pienet ja keskisuuret yritykset saisivat pankeista rahoitusta entistä helpommin”, päästrategi arvioi.

Kehittyneessä maailmassa likviditeettiolosuhteet eivät kuitenkaan ole erityisen myönteiset riskipitoisille omaisuuslajeille, kun keskuspankit jatkavat taseidensa pienentämistä. Tästä näkökulmasta kehittyvien markkinoiden sijoituskohteet näyttävät Paolinin mukaan kehittyneitä markkinoita houkuttelevammilta.

Strategin mukaan lisäksi kehittyvien markkinoiden valuutat ovat edelleen hyvin aliarvostettuja – jopa 20 prosenttia suhteessa dollariin – kun taas kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan lainat ovat selvästi halvimpia korkomarkkinoilla.

Kehittyneillä markkinoilla Pictet pitää ylipainon Yhdysvaltain valtionlainoissa.

”Vaikka Eurodollar-futuurien kehityksessä otetaan jo huomioon useamman kuin yhden korkolaskun mahdollisuus tänä vuonna, valtionlainat ovat kustannustehokas vakuutus mahdollisest edelleen heikentyvää taloustilannetta vastaan.”

Euroopassa Saksan valtionlainat pysyvät Paolinin mukaan vähiten houkuttelevana joukkolainaluokkana, koska niiden 10 vuoden tuotto on ennätyksellisen alhaalla.

Pictetillä on nyt alipaino sekä investointiluokan että high yield -joukkolainoissa. Yrityslainat näyttävät liian kalliilta, kun kauppasota vaimentaa talouskasvua ja sijoittajien tunnelmat synkkenevät, Paolini perustelee.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös