Indikaattorit

Myönnetyt rakennusluvat kääntyneet rajuun laskuun

Kuva: Tilastokeskus.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni edelleen vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2019 maalis-toukokuun aikana 10,2 miljoonalle kuutiometrille, joka oli 28,3 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin.

Kuutiomäärä väheni kaikissa rakennustyypeissä reilusti vuodentakaisesta ajanjaksosta. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiomäärät vähenivät jälleen eniten, 34 prosenttia. Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä väheni 26,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Maalis-toukokuun aikana rakennuslupia myönnettiin asuinrakentamiseen 2,7 miljoonaa kuutiometriä, kun samaan aikaan vuotta aiemmin määrä oli 3,7 miljoonaa kuutiometriä. Kaikkien talotyyppien kuutiomäärät vähenivät vuodentakaisesta. Asuinkerrostalojen kuutiomäärä väheni 29,1 prosenttia, rivi- ja ketjutalojen 22,8 prosenttia ja erillisten pientalojen 23,2 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin maalis-toukokuun aikana kaikkiaan 8 929 asunnolle, vuotta aiemmin vastaava luku oli 12 449 asuntoa. Rakennuslupien määrä asunnoille väheni 28,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi vuoden 2019 maalis-toukokuussa 2,9 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi väheni ajanjaksolla 2,6 prosenttia, muun kuin asuinrakentamisen volyymi kasvoi puolestaan 7,7 prosenttia.

Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin tilavuudella mitattuna 14,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamisen aloituksia oli 1,1 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös