Yritysuutiset

Vaisala löi tulosraportissaan tiskiin kovat kasvuluvut

Vaisalan toimitusjohtaja Kjell Forsén. Kuva: Vaisala Oyj.

Vaisalan toinen neljännes oli vahva kaikilla mittareilla.

Mittalaitteita valmistavan Vaisalan liikevaihto nousi toisella vuosineljänneksellä vuodentakaisesta 80,1 miljoonasta eurosta 96,1 miljoonaan euroon. Liikevaihto ylitti analyytikoiden konsensusodotuksen, mikä oli 93,6 miljoonaa euroa.

Vaisala on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys.

Liikevaihto kasvoi molemmilla liiketoiminta-alueilla ja kaikilla maantieteellisillä alueilla. Kasvu oli voimakkainta EMEA-alueella.

Selvemmin yhtiö löi odotukset. Konsensusodotus liikevaihdolle oli 4,5 miljoonaa euroa, mutta toteutunut liikevoitto oli 7,2 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin liikevoittoa kertyi 4,7 miljoonaa euroa.

Vuoden 2019 toisen neljänneksen bruttokateprosentin paraneminen 54,2 (50,1) %:iin oli seurausta tuote- ja projektikannattavuuden paranemisesta sekä tuotemyynnin korkeammasta osuudesta molemmilla liiketoiminta-alueilla. Molempien liiketoiminta-alueiden bruttokateprosentti parani 4 prosenttiyksikköä. Liikevaihdon kasvu ja bruttokateprosentin paraneminen kasvattivat myös liiketulosta.

Vaisalan toimitusjohtaja Kjell Forsénin mukaan toisen neljänneksen saadut tilaukset ja liikevaihto olivat vahvat kaikilla maantieteellisillä alueilla.

”Noin puolet tilausten kasvusta tuli yritysostoista. Sää- ja ympäristöliiketoiminta-alueen erinomainen tilausten kasvu oli 49 %. Kasvu tuli keskikokoisista tilauksista ja erityisesti luotaus- ja tuulilidariliiketoiminnoista. Kasvu oli voimakkainta Aasian ja Tyynenmeren, Lähi-idän ja Afrikan alueella. Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen tilaukset kasvoivat 21 %, ja tilaukset kasvoivat kaikissa regioonissa.”

Vaisala piti ohjeistuksensa lähiajan näkymistä ennallaan. Se arvioi vuoden 2019 liikevaihdon olevan 380–400 miljoonaa euroa ja liiketuloksen (EBIT) 25–35 miljoonaa euroa sisältäen 10–12 miljoonaa euroa yritysostoihin liittyviä aineettomien hyödykkeiden poistoja ja kertaluonteisia kuluja vuokrasopimukseen liittyen.

Toinen neljännes 2019 lyhyesti

  • Saadut tilaukset 98,0 (71,1) miljoonaa euroa, kasvua 38 %
  • Tilauskanta kauden lopussa 151,7 (126,5) miljoonaa euroa, kasvua 20 %
  • Liikevaihto 96,1 (80,1) miljoonaa euroa, kasvua 20 %
  • Liiketulos (EBIT) 7,2 (4,7) miljoonaa euroa, 7,5 (5,9) % liikevaihdosta
  • Osakekohtainen tulos 0,14 (0,11) euroa
  • Liiketoiminnan rahavirta -6,2 (13,7) miljoonaa euroa

Vaisalan osakekurssi nousi eilen Helsingin pörssissä 4,6 prosenttia odotettua vahvemman toisen vuosineljänneksen tulosraportin johdosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös