Yritysuutiset

Näin analyytikko kommentoi Wärtsilän odotettua heikompaa tulosraporttia

Wärtsilä jäi tulosodotuksista ja alensi ohjeistustaan. OP Analyysin Senior Analyytikko Kim Gorschelnik ruotii yhtiön toisen vuosineljänneksen tulosta.

Konepajayhtiön Wärtsilän huhti–kesäkuun tulos oli pettymys niin analyytikoille kuin sijoittajillekin. Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos laski 113 miljoonaan euroon viime vuoden 123 miljoonasta. Analyytikot olivat odottanee vertailukelpoisen liiketuloksen kasvaneen yli 135 miljoonaan euroon.

Pörssissä sijoittajat rankaisivat odotettua heikompaa tulosta kunnon kurssireaktiolla. Tulosraportin julkaisun jälkeen Wärtsilän osake laski noin 12,5 eurosta 10,9 euroon.

Yhtiön konsernijohtaja Jaakko Eskolan mukaan liikevaihto ja kannattavuus kehittyivät vakaasti, mutta toisella vuosineljänneksellä taloudellista kehitystä rasittivat alhaisemmat voimalaitostoimitukset sekä epäsuotuisa projekti- ja laitejakauma.

Myös maailmantalouden epävarmuustekijät heijastuivat Wärtsilän tulokseen.

”Ensimmäisten kuuden kuukauden tilauskertymä oli alhaisempi kuin edellisvuonna johtuen pääasiassa epävarmuuden jatkumisesta kansainvälisessä taloudessa ja geopolitiiikassa. Tämä on pitkittänyt asiakkaiden päätöksentekoa energiamarkkinoilla”, Eskola toteaa.

Pitkällä aikavälillä Wärtsilä on Eskolan mukaan hyvässä asemassa hyötyäksemme energiatehokkuuden kysynnästä ja siirtymästä vähähiilisiin energialähteisiin molemmilla toimialoillamme.

”Keskitymme edelleen toiminnan tehokkuuden parantamiseen ja yhä suuremman elinkaariarvon tuottamiseen vahvistaaksemme kilpailuasemaamme.”

Wärtsilä myös alensi arviotaan lähiajan näkymistä. Se odottaa nyt palvelujen ja ratkaisujen kysynnän olevan tulevien 12 kuukauden aikana jonkin verran alempi kuin edeltävien 12 kuukauden aikana. Aiemmin Wärtsilä odotti kysynnän pysyvän samalla tasolla.

Wärtsilän keskeiset tunnusluvut toisella vuosineljänneksellä:

  • Tilauskertymä laski 11% 1.377 miljoonaan euroon (1.553)
  • Liikevaihto laski 2% 1.217 miljoonaan euroon (1.246)
  • Tilaus-laskutussuhde oli 1,13 (1,25)
  • Vertailukelpoinen liiketulos laski 8% 113 miljoonaan euroon (123), mikä vastaa 9,3% liikevaihdosta (9,8)
  • Tulos/osake laski 0,11 euroon (0,13)
  • Liiketoiminnan rahavirta laski -37 miljoonaan euroon (41)
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös