Yritysuutiset

Basware nosti vuoden 2019 tulosohjeistusta

Yhtiön oikaistu liikevoitto oli huhti-kesäkuussa edelleen 4,2 miljoonaa euroa miinuksella, kun se viime vuonna vastaavana aikana oli negatiivinen 5,4 miljoonaa euroa.

Baswaren liikevaihto vuoden toisella neljänneksellä oli 36,3 miljoonaa euroa, kasvaen 3,9 prosenttia viime vuoden huhti-kesäkuusta. Tämä vastasi 3,0 prosentin orgaanista kasvua ilman valuuttakurssien vaikutusta.

Oikaistu käyttökate jäi vielä hieman miinukselle 0,2 miljoonaa euroa kun se vuosi sitten oli 2,7 miljoonaa euroa miinuksella. Analyytikoiden konsensuennuste toisen kvartaali käyttökatteelle oli 0,1 miljoonaa euroa plussalla.

Yhtiölle tärkeän Cloud-liikevaihdon kasvu jatkui neljänneksen aikana. Cloud-liikevaihto oli 24,8 miljoonaa euroa toisella vuosineljänneksellä, kasvua 13,6 prosenttia ja osuus liikevaihdosta oli 68,1 prosenttia. Tämä vastasi 12,4 prosentin orgaanista kasvua ilman valuuttakurssien vaikutusta.

Cloud-tilauskertymä oli jälleen ennätyskorkea 6,4 miljoonaa euroa. Vahva kehitys jatkui Yhdysvalloissa, jossa yhtiö allekirjoitti useita uusia asiakassopimuksia kuten Holcim, HunterDouglas ja Texas Roadhouse, toimitusjohtaja Klaus Andersen kertoo. Cloud-tilauskertymän kasvu oli 1 prosenttia verrattuna aikaisempaan ennätystulokseen vuoden 2018 toisella neljänneksellä.

Keskimääräistä suurempi hyvityslaskujen määrä ajoittui vuosineljännekselle, mikä vaikutti toisen neljänneksen kasvuprosenttiin.

Basware nosti tulosohjeistustaan kuluvalle vuodelle. Yhtiön ensisijainen tavoite strategiakaudella 2018–2022 on skaalautuvan cloud-liikevaihdon kasvu.

Yhtiö jatkaa markkinajohtajuuden vahvistamista kasvattaakseen skaalautuvaa cloud-liikevaihtoa.

Vuoden 2019 toisella neljänneksellä tehtyjen tehostamisohjelman toimenpiteiden seurauksena Basware nostaa oikaistun EBITDA:n ohjeistusta vuodelle 2019. Liikevaihdon ohjeistus pysyy muuttomattomana.

Vuonna 2019 Baswaren odotukset ilman valuuttakurssien vaikutusta ja orgaanisesti ovat seuraavat:

– Cloud-liikevaihdon kasvu on noin 15 prosenttia

– Kokonaisliikevaihdon kasvu on noin 5 prosenttia

– Oikaistu EBITDA on tai ylittää 3 miljoonaa euroa

Edellinen 31.1.2019 annettu tulosohjeistus oli, että Baswaren odotukset ilman valuuttakurssien vaikutusta ja orgaanisesti ovat seuraavat:

– Cloud-liikevaihdon kasvu on noin 15 prosenttia

– Kokonaisliikevaihdon kasvu on noin 5 prosenttia

– Oikaistu EBITDA saavuttaa tai ylittää kannattavuusrajan

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös