Yritysuutiset

Veikkaus laittoi kohumainoksensa hyllylle – ”olemme todella pahoillamme”

Veikkaus Oy:n toimitusjohtaja Olli Sarekoski.

Veikkauksen markkinointi on herättänyt viime aikoina pahennusta. Nyt yhtiö myöntää virheet.

Veikkaus aikoo tehdä merkittäviä muutoksia markkinointiinsa. Syynä on julkisuuskohu Veikkauksen epäonnistuneesta radiomainoksesta. Yhtiö poisti viikonloppuna radiossa pitkään pyörineen mainoksen.

Radiomainos on puhuttanut viime aikoina kielteisellä tavalla julkisuudessa, niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassakin.

Veikkauksen kohumainoksessa pelihimoiset ihmiset kyselivät Terttu Obersekki -nimiseltä terapeutilta, onko ok haikailla pelivoittojen perään. Radiomainoksessa terapeutti kehotti asiakkaita ”totouttamaan” ajatuksiaan raviradalla tai Veikkauksen verkkosivuilla.

Valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd) on myös reagoinut kohumainokseen. Hän kertoo Uudelle Suomelle aikovansa keskustella rahapeliyhtiö Veikkauksen kanssa yhtiön mainonnasta. Ministerin mukaan toistuvat ongelmatilanteet kertovat, että mainonnan pelisäännöt eivät ole täysin selvillä yhtiössä.

”Selkeästi, kun kerran tällaisia tilanteita tulee, niin tarkentamisen varaa jonkin verran on”, Paatero sanoo.

Veikkaus joutui taipumaan kohun keskellä ja se vetää radiomainoksen nyt pois eetteristä.

”Tosiasioita ei ole mitään syytä kiistää. Me olemme tehneet virheitä. Muutamat mainoksemme ovat olleet sellaisia, etteivät ne vastaa yhtiön hyväksyttyjä markkinointilinjauksia”, toteaa Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski.  

Veikkaus aikoo tehdä kaikkensa, etteivät samanlaiset virheet enää toistuisi.

”Olemme jo aloittaneet ulkoisen toimijan kanssa selvityksen, jossa käymme todella tarkasti läpi koko markkinointiimme liittyvät prosessit, auditoimme nykyiset linjauksemme, tulkintamme ja toimintamme, sekä teemme niihin nopealla aikataululla tarpeelliset muutokset.”

Sarekoski kertoo, että Veikkaus laittaa kaiken muun ostetun mainonnan tauolle syyskuun loppuun saakka, lukuun ottamatta Loton, Eurojackpotin ja Vikingloton pottimarkkinointia, sekä brändi- ja vastuullisuusmarkkinointia.

”Päätös koskee kaikkea ostettua mainostilaa niin televisiossa, radiossa, printissä, netissä, ulkomainonnassa kuin sosiaalisessa mediassakin. Mainontaa ajetaan pikavauhdilla alas tämän viikon aikana”, Sarekoski sanoo.

Erityisen tarkan arvioinnin alla ovat Veikkauksen niin kutsuttujen punaisten pelien tuoteinformaatioon liittyvät käytännöt. Niistä käydään valvovan viranomaisen eli poliisihallituksen kanssa vielä erillinen täsmentävä keskustelu ulkoisen arvioinnin valmistuttua.

”Kun markkinointimme kokonaisarviointi on tehty ja tulokset saatu, päätetään korjaavista toimenpiteistä. Vasta niiden päätösten jälkeen palaamme uuteen normaaliin”, Sarekoski alleviivaa.

Kohumainoksen lisäksi Veikkauksen haasteena ovat myös rahapeliongelmat, joiden väitetään johtuvan kaupoissa, kioskeissa, ravintoloissa ja huoltoasemilla olevat peliautomaatit.

Käynnissä on kansalaisaloite rahapeliautomaattien poistamiseksi kuluttajien jokapäiväisten palveluiden lähistöltä.

Veikkauksen raha-automaateja löytyy peräti noin 6 500 pelipaikassa.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Avatar

    Johanna

    6.8.2019 at 15:47

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös