Rahastotietoa

Päästökompensaatiorahasto on keino ostaa puhdas omatunto lentämisen päästöistä

Hope Fund on Suomen ensimmäinen päästökompensaatiorahasto.

Hope Fund -rahaston kautta yritykset ja yhteisöt voivat kompensoida esimerkiksi lentämisestä aiheutuvat päästönsä suoraan ilmastohankkeisiin. Hope Fund on Suomen Lähetysseuran (Felm) keino hillitä ilmastonmuutosta ja auttaa paikallisyhteisöjä sopeutumaan siihen.

Rahat käytetään Hope Fundin toteuttamiin metsityshankkeisiin Nepalissa ja Tansaniassa.

Yhteistyössä SHIFT:n kanssa Hope Fund on tarjonnut tapahtumaan osallistuville mahdollisuuden kompensoida matkustuksesta koituvat päästönsä helposti Hope Fundin sivuilla olevan laskurin avulla.

SHIFT Business Festival on Turussa järjestettävä kansainvälinen yritystapahtuma.

Rahasto ei tavoittele voittoja, vaan toiminnan lähtökohtana on Hope Fundin paikalliskumppaneiden tarpeet ja vuosikymmenien yhteistyö Suomen Lähetysseuran kanssa. Monissa Hope Fundin toimintamaissa metsäkato on muodostunut vakavaksi ongelmaksi, kun kestämätön maankäyttö yhdistyy ilmastonmuutoksen seurauksiin.

”Hope Fundin avulla haluamme hidastaa ilmastonmuutosta kannustamalla päästövähennyksiin. Autamme yrityksiä ja yhteisöjä kompensoimaan hiilijalanjälkeänsä eettisesti. Toteutamme metsityshankkeita yhdessä kehittyvien maiden yhteisöjen kanssa alueilla missä ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat suurimpia”, sanoo projektipäällikkö Ruusa Gawaza.

Puilla ja metsillä on merkittävä rooli, sillä ne tarjoavat suojaa, ruokaa ja toimeentuloa sekä suojaavat ja lannoittavat maaperää luonnollisesti. Isommassa mittakaavassa puut myös sitovat hiilidioksidia tehokkaasti. Näin metsittäminen auttaa taistelemaan ilmastonmuutoksen haittoja vastaan eri tavoin.

”Tarjoamme yrityksille helpon ja liiketoiminnan tavoitteisiin pohjautuvan tavan kompensoida hiilijalanjälkeänsä kestävällä ja eettisellä tavalla. Puunistutushankkeet ovat yrityksille päästöjen kompensoinnin lisäksi mahdollisuus viestiä vastuullisuudestaan yhdessä Hope Fundin kanssa”, sanoo palvelupäällikkö Milja Salo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös