Kasvuosakkeet

Handelsbanken: Valmet on nyt edullinen – osakkeelle ostosuositus

Konepajayhtiön huhti-kesäkuun tulos ei yltänyt odotuksiin.

Yhtiön liikevaihto nousi huhti-kesäkuussa viime vuodesta seitsemän prosenttia 901 miljoonaa euroon. Analyytikot olivat kuitenkin odottaneet keskimäärin lähes 923 miljoonan euron liikevaihtoa.

Liikevaihto kasvoi Palvelut- ja Automaatio-liiketoimintalinjoilla ja pysyi edellisvuoden tasolla Paperit- sekä Sellu ja energia- liiketoimintalinjoilla.

Myös konepajayhtiön huhti-kesäkuun tulos jäi analyytikoiden odotuksista, mutta ylitti viime vuoden toisen kvartaalin tuloksen.

Vertailukelpoinen liiketulos oli toisella osavuodella 69 miljoonaa euroa, kun yhtiötä seuraavat analyytikot olivat odottaneet keskimäärin 76,5 miljoonan euron liiketulosta. Vertailukaudella Valmetin liiketulos oli 61,0 miljoonaa euroa.

Valmet pitää vuoden 2019 ohjeistuksen ennallaan, jonka mukaan yhtiö arvioi, että liikevaihto ja tulos kasvavat edellisvuoteen verrattuna.

Osakkeiden arvostuksen peukalosäännön mukaan konepajaosake on houkutteleva, kun yhtiön kestävä bisnesnäkymä oikeuttaa nykyiseen markkina-arvoon, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

”Jos arvioimme Valmetin liiketoiminnan palvelupuolta suhteessa toimialaan, ja automaation 10 prosentin alennushintaan, päädymme noin 20 euron käypään arvoon. Siten implisiittinen arvo tällaiselle pääomahyödykebisnekselle on nyt selvästi negatiivinen”, pankki laskee.

Handelsbanken arvioi, että palvelut kattavat noin 70 prosenttia Valmetin liikevoitosta ja automaatio yli 10 prosenttia, mikä tarjoaa raamit sille, kuinka kestäviä tuotot ovat.

Sellun hinta on pudonnut, ja markkinat näyttävät nyt olevan huolissaan selluinvestoinneista. Handelsbanken ei täysin ymmärrä tätä, sillä selluprojektit ovat matalien marginaalien liiketoimintaan.

”Tietenkin laskevat hinnat voivat saada osan toimijoista karttamaan investointeja, mutta sellua hyödyntävä trendi kohti kestävämpiä pakkausmateriaaleja on yhä ennallaan”, pankki muistuttaa.

Valmetin osakkeen nykyinen arvostus kertoo pankin mukaan kuitenkin jo hyvin pessimististä skenaariota investoinneille.

Kuluvan vuoden toisen vuosineljänneksen kassavirta oli vaisua kausitekijöiden vuoksi, mutta pankki uskoo kassavirran paranevan.

Viimeisten 12 kuukauden aikana konepajayhtiön liikevoittomarginaali on ollut 8,6 prosenttia, kun yhtiön tavoite on 8-10 prosenttia. Handelsbanken uskoo marginaalin nousuun palvelupuolen yritysostojen ansiosta.

Handelsbanken säilyttää Valmetin osakkeen ostosuosituksen, mutta laski tavoitehintaa 28 eurosta 24 euroon vastaamaan paremmin sektorin laskenutta arvostusta.

Vuonna 2013 Metsosta irtautunut Valmet on ollut viime vuosina todellinen menestystarina.

Sellu-, paperi-, ja energiateollisuudelle teknologiaa tarjoava yhtiö on ollut kova tuloksen kasvattaja. Metsosta irtautumisen jälkeen yhtiön liikevoitto on kasvanut viisinkertaiseksi.

Kun vielä vuonna 2015 laimennettu osakekohtainen tulos oli 0,66 euroa, oli se viime vuonna noussut jo 1,1 euroon.

Active Trader - Etuohjelma aktiiviselle treidaajalle

  • Välityspalkkio alk. 0,055% ja siitä alaspäin
  • Tehokkaat tradingtyökalut
  • Shorttaus ja lisäostovoima – luottoa jopa 3X oman pääoman verran

Lue lisää


Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös