Kasvuosakkeet

Tällä lääketeollisuusyrityksellä merkittävä käyttämätön kasvupotentiaali Kiinassa

Danske Bank antaa ostosuosituksen tanskalaiselle Novo Nordisk -yhtiölle.

Kuva: Novo Nordisk A/S.

Novo Nordisk A/S on tanskalainen lääketeollisuusyritys, joka valmistaa esimerkiksi diabetes- ja hemofilialääkkeitä sekä kehittää kasvuhäiriöhoitojen ja vaihdevuosien hormonihoitoja.

Tanskalaisyhtiöllä on yli 90 vuoden kokemus edelläkävijänä diabeteshoidon kehittämisessä. Yritys on johtavassa asemassa myös lihavuuden hoidon, hemofilian hoidon ja kasvuhormonihoidon kehittämisessä.

Novo Nordiskilla on noin 41 600 työntekijää 80 eri maassa, ja sen tuotteita markkinoidaan yli 170 maassa.

Yhtiön kansainväliset toiminnot loistivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla noin 9 – 10 prosentin kasvulla. Yhtiön kasvuodotukset ovat varovaisia.

”Novo indikoi 7-8%:n kasvua, mutta kun tarkkaillaan Kiinan aluetta (21% IO:sta), odotamme kasvun piristyvän merkittävästi, joten 7-8%:n ennuste voi olla konservatiivinen”, arvioi Danske Bankin analyytikko Martin Parkhoi.

Parkhoin mukaan yhtiön kasvun piristyminen lisää Novon kasvunäkymiin, huolimatta USA:n jatkuvasta insuliiniepävarmuudesta.

Kiinan markkinoilla on kasvupotentiaalia

Kiina on tanskalaisyhtiölle yhä tärkeämpi markkina. Kiinan alueen osuus nousi kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa peräti 21 prosenttiin kaikista markkinoista Pohjois-Amerikan ulkopuolella ja 11 prosenttiin konsernin liikevaihdosta, Parkhoi toteaa.

”Huolimatta siitä, että vuoden ensimmäisellä puoliskolla kasvu oli noin 12% v/v, Novon diabetesosuus Kiinassa on vähentynyt. Uskomme tämän suuntauksen kääntyvän lyhyellä aikavälillä.”

Analyytikon mukaan Novo Nordiskin valmistama Victoza, verensokeria alentava diabetes-potilaiden lääke, on sisällytetty kansalliseen korvauslääkkeiden luetteloon Kiinassa heinäkuusta 2017 lähtien ja kasvu oli 73 prosenttia vuonna 2018 ja 75 prosenttia tammi-kesäkuussa 2019.

Danske Bank odottaa Victozan keskimääräisen kasvun olevan 65 prosenttia vuosina 2020 – 2021.

Pankki odottaa Novo Nordiskin Kiinan kokonaiskasvun olevan 14,4 prosenttia tänä vuonna, 14,4 prosenttia vuonna 2020 ja 17,8 prosenttia vuonna 2021. Kasvun odotetaan siis kiihtyvän, sillä viime vuonna kasvu oli 8,0 prosenttia.

Parkhoin mukaan Kiina on yksi merkittävimmistä syistä kansainvälisten toimintojen potentiaaliselle kasvulle yli Novon ilmoittaman 7-8 prosentin.

Onko osake aliarvostettu?

Danske Bankin laskelmien perusteella lääketeollisuusyhtiö näyttää selvästi aliarvostetulta osakkeelta. Pankin laskema diskontattujen kassavirtojen malli ehdottaa 12 kuukauden käyväksi arvoksi 442 Tanskan kruunua osakkeelta.

Tällä hetkellä osake noteerataan Kööpenhaminan pörssissä noin 355 kruunun hintaa. Danske Bankin kuluvan vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 22x ja EV/Ebit-kerroin 16,1x.

Pankki nostaa tanskalaisyhtiön 12 kuukauden tavoitehintaa 400 Tanskan kruunusta 440 tanskan kruunuun ja toistaa Osta-suosituksen.

Kommentoi
Ylös
>