Arvo-osakkeet

Tämän norjalaisyhtiön osake on Nordean mielestä aliarvostettu

Alumiinitoimittaja Norsk Hydro on painunut Oslon pörssissä jo houkuttelevan alas.

Norsk Hydro
Kuva: Hilde Merete Aasheim

Norsk Hydro ASA on norjalainen alumiinitoimittaja ja alumiinituotteiden valmistaja, joka toimii yli 40 maassa. Norjan valtio on sen pääomistaja lähes 44 prosentin omistusosuudellaan.

Yhtiö julkaisi uudet kunnianhimoiset taloudelliset tavoitteet tällä viikolla pääomamarkkinapäivällään. Norsk Hydro tavoittelee 10 prosentin sijoitetun pääomantuottoa yli taloussyklien.

Tavoite on haastava. Saavuttaakseen uudet tavoitteensa yhtiön liiketoiminta-alueet vaativat mielestämme kulusäästöjen lisäksi korkeampia alumiinin hintoja, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

Norjalaisyhtiön osakekurssi on laskenut vuodessa jo 34 prosenttia. Viime kesänä alkaneen osakkeen kurssilaskun taustalla on Nordean mukaan useita tekijöitä.

Norsk Hydro osakekurssi

”Hidastuneen talouskasvun ohella kurssia ovat painaneet epävarmuus USA:n ja Kiinan välisen kauppasodan suunnasta. Venäläisen alumiinijätti Rusalille vapautuminen sanktiolistalta ja kiinalaisten alumiinintuottajien kasvanut vienti on myös lisännyt tarjontaa ja painanut alumiinin hintaa”, pankki toteaa.

Tällä hetkellä alumiinin hinta on Nordean mukaan tasolla, jossa noin puolet maailman alumiinisulatoista on tappiollisia. Tilanne saattaa pankin mukaan kuitenkin muuttua.

”Tämä on selkeästi kestämätön tilanne pidemmällä tähtäimellä ja odotamme alan toimijoilta kapasiteetin leikkauksia kannattavuuden parantamiseksi. Kapasiteettileikkausten odotetaan heijastuvan korkeampina hintoina tulevien vuosien aikana.”

Norsk Hydron lähiaikojen hintanäkymiin vaikuttavat kuitenkin suuremmassa määrin uutiset maailmantaloudesta ja kauppasodasta sekä Kiinan kasvuvauhdista, Nordea arvioi.

Pankin näkemyksen mukaan toimialan heikot näkymät heijastuvat Norsk Hydron hintaan ja osakkeen arvostus on houkuttelevalla tasolla.

”Yhtiön P/B -arvostuskerroin 0,8 on houkutteleva ja lähes viiden vuoden pohjissa. Viimeisen viiden vuoden aikana P/B –arvostuskerroin heilunut 0,72 ja 1,6 välissä.”

Nordean suositus Norsk Hydrolle on osta tavoitehinnalla 42 kruunua, mikä on selvästi yli yhtiön tämän hetken noin 32 kruunun kurssinoteerauksen.

Analyytikot ovat yleisemminkin suopeita norjalaisyhtiön osaketta kohtaan. Yhtiötä seuraa 19 analyytikkoa, joista peräti seitsemän antaa ostosuosituksen ja toiset seitsemän antaa lisää-suosituksen. Vain yhden analyytikon suositus on vähennä.

Osakkeen konsensuksen mukainen tavoitehinta on 38,6 kruunua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös