Talouden trendit

Porsche esitteli ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen urheiluautonsa

Porsche Taycan tarjoaa hurjia tehoja ja nopeaa akun latausaikaa. Auton hinta on luonnollisesti suolainen.

Porsche Taycan lanseerattiin näyttävässä julkistustapahtumassa, joka järjestettiin yhtäaikaisesti kolmella eri mantereella.

Taycan muodostaa linkin Porschen historiallisen perinnön ja tulevaisuuden välillä, kertoo Porschen maahantuoja Porsche Finland.

Taycan-mallisarjan ensimmäiset autot ovat Taycan Turbo S ja Taycan Turbo. Porsche E-Performance ‑filosofian uudet lippulaivamallit kuuluvat Porschen tehokkaimpiin tuotantoautoihin.

Huippumalleja pienitehoisempi malliversio on luvassa myöhemmin tänä vuonna. Porschen investoinnit sähköautoihin ylittävät kuusi miljardia euroa vuoteen 2022 mennessä.

”Lupasimme aikoinaan rakentaa sähköautoaikakauden Porschen – kiehtovan urheiluauton, joka tarjoaisi jännittävää huipputeknologiaa ja erinomaisen ajodynamiikan, mutta myös herättäisi intohimoa ihmisissä kautta maailman, kuten legendaariset edeltäjänsä. Nyt olemme lunastaneet lupauksemme”, painottaa tuotekehityksestä vastaava Porschen hallituksen jäsen Michael Steiner hehkuttaa.

Taycan on maailman ensimmäinen tuotantoauto, jossa sähköjärjestelmän jännite on 800 volttia sähköautojen tavanomaisen 400 V:n sijasta. Tämä ansiosta pikalaturilla akku latautuu vain viidessä minuutissa varaukseen, joka riittää jopa 100 kilometrin ajamiseen.

Ihanteellisissa olosuhteissa lataaminen viiden prosentin varaustilasta 80 prosentin varaukseen kestää 22,5 minuuttia.

Taycanin Turbo S ‑lippulaivaversion huipputeho on 761 hv (560 kW) Launch Control ‑toiminnon yhteydessä. Taycan Turbo kehittää tehoa enimmillään 680 hv (500 kW).

Taycan Turbo S kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa peräti 2,8 sekunnissa. Taycan Turbo tekee saman pyrähdyksen 3,2 sekunnissa.

Turbo S:n toimintamatka yhdellä latauksella on 412 kilometriä ja Turbo-mallin toimintamatka 450 kilometriä. Molempien nelivetomallien huippunopeus on 260 kilometriä tunnissa.

Ominaisuuksia siis riittää, mutta niin riittää hintaakin. Porsche Taycan Turbo S:n ja Porsche Taycan Turbon hinnat alkavat Suomessa 198 855 eurosta ja 163 450 eurosta sisältäen maakohtaisen varustelun ja arvonlisäveron.

Porsche Taycanin julkistustapahtumaa oli myös mahdollista seurata livestriiminä osoitteessa NewsTV.porsche.com.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös