Yritysuutiset

Nokian Renkaiden rengasmyynti takkuaa – aloittaa yt-neuvottelut

Kilpailu Keski-Euroopan rengasmarkkinoilla on tiukkaa.

Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut Euroopan auto- ja rengasmarkkinoiden heikon kehityksen vuoksi.

Yhtiö kertoo käynnistäneensä yhteistoimintaneuvottelut tavoitteena Nokian tuotantoyksikön henkilöstömäärän sopeuttaminen vastaamaan tiedossa ja ennustettavissa olevaa tarvetta. Toimenpiteiden taustalla on Euroopan auto- ja rengasmarkkinan heikko kehitys.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat rengasyhtiön Nokian tehtaan tuotantoa ja kunnossapitoa sekä tuotantoon liittyvää koetoimintaa. Kyseessä olevat neuvottelut eivät koske Nokian Raskaat Renkaat Oy:tä.

Neuvotteluiden piirissä on noin 500 henkilöä.

Mahdolliset sopeuttamistoimenpiteet ovat suunniteltu toteutettaviksi irtisanomisilla sekä lomautuksilla. Arvioitu henkilöstön vähennystarve on noin 50 henkilöä. Lisäksi neuvottelut voivat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin vuodessa. Lomautettavien tarkka määrä ja lomautusten pituus ratkeavat neuvotteluissa.

Neuvottelut alkavat 11.9.2019 ja ne kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen kertoi elokuun alussa osavuosikatsauksessa Euroopan auto- ja rengasmarkkinan kehityksen jatkuneen heikkona toisella vuosineljänneksellä.

”Kilpailuympäristö Keski-Euroopan jälkirengasmarkkinalla on tiukka, sillä OE-segmentin heikko kehitys on lisännyt renkaiden tarjontaa markkinoilla. Odotamme, että lyhyen aikavälin heikkous jatkuu myyntivolyymeissa KeskiEuroopassa loppuvuoden ajan. Jonkin verran epävarmuutta liittyy myös Venäjän markkinaan”, Korhonen totesi.

Nokian Renkaiden huhti-kesäkuun liikevaihto laski 2,3 prosenttia viime vuoden toisesta vuosineljänneksestä ja oli 419 miljoonaa euroa. Vertailukelpoisilla valuutoilla liikevaihto laski 2,6 prosenttia. Liikevoitto laski 94,1 miljoonaan euroon viime vuoden 108 miljoonasta eurosta.

Yhtiö alensi kesäkuun puolessa välissä aikaisempaa ohjeistustaan vuodelle 2019 johtuen autojen heikentyneestä kysynnästä ja erityisesti Keski-Euroopan autorengasmarkkinoiden jatkuvasta pehmeydestä.

Yhtiö odottaa edelleen vuonna 2019 liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla kasvavan hieman ja liikevoiton laskevan vuodesta 2018.

Nordean mielestä Nokian Renkaat on laatuyhtiö, joka on autosektorin yleisten huolien vuoksi joutunut hetkellisesti pörssissä alennuskoriin.

”Yhtiön hinnoitteluvoima ja kannattavuus ovat perinteisesti olleet hyvällä tasolla yhtiön keskittyessä kapeaan osaan rengasmarkkinoita”, Nordea totesi aamukatsauksessaan heinäkuun alussa.

Rengasmarkkinoiden haasteet ovat heijastuneet Nokian Renkaiden osakekurssiin, joka on laskenut vuoden alusta jo lähes 30 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>