Indikaattorit

USA:n teollisuusaktiviteetti laski yllättävästi

Maailmantalouden kasvu on yskähdellyt jo jonkin aikaa ja nyt kasvuongelmat ovat tarttumassa pitkään noususuhdanteessa porskutelleeseen Yhdysvaltoihin.

Teollisuuden aktiviteettia ja tulevaa talouskasvua ennakoiva ISM-indeksi heikkeni elokuussa selvästi ekonomistien odotuksia enemmän.

Uutistoimisto Bloombergin haastattelemat ekonomistit odottivat ISM-indeksin olevan 51,3 pistettä, kun toteuma oli 49,1 pistettä. Alle 50 pisteluku tarkoittaa talouden kutistumista.

Toteutunut lukema on indeksin kehnoin kolmeen ja puoleen vuoteen.

ISM-indeksiä painoivat sekä kutistuvat tilaukset, tuotanto että rekrytoinnit.

Suurimman pettymyksen aiheutti indeksin osatekijöistä uusien tilauksien indeksi, josta kertova ISM New Orders -indeksi vajosi 47,2 pisteeseen, ennakoidun 50,5 sijasta. Vielä heinäkuussa lukema oli 50,8 pistettä.

Myös IHS Markit yhtiön teollisuuden ostopäällikköindeksi PMI putosi Yhdysvalloissa elokuussa 10 vuoden alhaisimmalle tasolleen pistelukuun 50,3. Tosin ero heinäkuuhun ei ollut suuri, silloin lukema oli 50,4.

Ekonomistien antamien arvioiden mukaan USA:n talousnäkymiä painavat alaspäin Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasota sekä maailmantalouden kasvun heikentyminen.

Oxford Economicsin pääekonomisti Gregory Daco toteaa Bloombergille, että lukemat vahvistavat sen heikkouden, mitä olemme havainneet jo usean kuukauden aikana maailmantalouden rintamalla.

”Se mikä on tässä nyt tärkeää, on se, että ei vain nykytilanne vaan myös eteenpäin katsovat indeksin komponentit ovat heikentyneet”, Daco toteaa.

Pörsseissä ISM-indeksi sai pääindeksit laskuun. S&P 500 laski eilen 0,7 prosenttia ja Nasdaq 1,1 prosenttia.

Myös uudet USA:n ja Kiinan väliset uusimmat tullit tulivat voimaan sunnuntaina. Maanantaina Yhdysvaltain markkinat olivat kiinni Labour Dayn takia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös