Kasvuosakkeet

Inderesin Rautanen: Nokian tulosraportti oli ”raju pettymys”

Nokian näkymien laskun mittakaava on todella merkittävä, tylyttää analyytikko.

Nokian tänään julkistama kolmannen vuosineljänneksen tulosraportti oli pettymys monella rintamalla. Vaikka heinä-syyskuun ei-ifrs-liikevoitto oli hienokseltaan odotuksia parempi, jätti raportti silti vahvasti mollivoittoisen vaikutelman.

Yhtiö alensi näkymiään, varautuu kassavirran heikentymiseen osinjen maksun lopettamisella toistaiseksi ja kertoi 5G-verkkoliiketoiminnan alkuvaiheen riskien toteutumisesta.

Nokia-analyytikko ja Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen ei säästellyt sanojaan ensikommenteissaan.

”Nokian aamulla julkistama Q3-raportti oli raju pettymys. Yhtiön kolmas neljännes oli tulokseltaan markkinaodotusten mukainen, mutta näkymiä alennettiin kautta linjan heijastellen yhtiön jatkuvaa kompurointia verkkomarkkinan uuden syklin liikkeellelähdössä”, Rautanen toteaa.

Rautasen mukaan näyttää nyt siltä, että Nokian omiin tavoitteisiin pessimistisesti suhtautunut osakemarkkina oli oikeassa.

Nokian heikentyvät näkymät olivat raportin suurin pettymys, Rautanen arvioi. Nokia alensi rajusti sekä tämän että ensi vuoden näkymiään ei-ifrs-liikevoittoprosentista.

Rautasen mukaan Nokian näkymien laskun mittakaava on todella merkittävä ja pettymyksen makua pahentaa se, että Ericsson nosti viime viikolla omia näkymiään. Nokia selittää näkymien laskua 5g:n vaatimilla lisäinvestoinneilla ja muilla panostuksilla sekä lisääntyneillä riskitekijöillä.

Myös Nokian pitkän aikavälin tavoitteessa on Rautasen pettymyksen makua, sillä aiempi tavoite oli saavuttaa 12-16 prosentin ei-ifrs liikevoitto jo vuonna 2020.

”Yhtiön uudet tavoitteet näyttävät nyt ainakin varovaisilta, mikä puhdistaa pöydän lähivuosien tuloskasvuodotuksilta kertaheitolla. Samaan aikaan osakemarkkina ei kuitenkaan enää pysty tukeutumaan Nokian omien tavoitteiden mukaiseen tuloskasvunäkymään, koska yhtiön tavoitteiden uskottavuus on heikko ja osakkeen arvostuskuva muuttuu tuntuvasti epäedullisemmaksi uusien tavoitteiden valossa”, Rautanen summaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös