Asunnot ja kiinteistöt

”Osta ja pidä” asuntosijoittajan pahimmat virheet – osa 1 – väärä mikromarkkina

Onko tämä hyvä diili? -kysymyksiä tulee säännöllisin väliajoin.

Koska en enää pysty vastaamaan yksittäisiin kysymyksiin, ajattelin tehdä ”Ostan Asuntoja YouTube” -kanavalle useamman videon sarjan, jossa pyrin käymään läpi ”osta ja pidä” -asuntosijoittajan kannalta pahimpia virheitä, jotka mun mielestä voi aiheuttaa sen, että suunniteltu toiminnan kasvattaminen voi tyssätä pahasti.

Näillä videoilla ei käsitellä vinkkejä omistusasuntosäästäjille, jotka asuntolainaansa pala palalta lyhentämällä säästävät tapauksesta riippuen oman asuntonsa tiiliseiniin tai ontelolaatan sisällä olevaan ilmatilaan. Myöskään sijoitusasuntosäästäjien vuosikausia jatkuvien negatiivisten kassavirtojen mahdollisia uhkia ja mahdollisuuksia ei tässä sarjassa pääsääntöisesti käsitellä.

Sijoitusasuntosäästäjä eroaa omistusasuntosäästäjästä siten, että sijoitusasuntolainan lyhentämisessä auttaa vuokralaiselta tulevat vuokratulot ja lisäriskiä tuovat vuokralaisvalinnassa epäonnistuminen.  Sijoitusasuntosäästäjän toiminnan kasvua rajoittaa jokaisen uuden hankitun asunnon myötä kasvava negatiivisen kassavirran vaikutus, jota pitää kompensoida muilla tuloilla.

Osa 1 – sijoitusasunnon ostaminen mikromarkkinalta, jonka ansaintalogiikkaa ei ymmärrä.

Tutustu myös näihin:

Ostan asuntoja – Podcast
Ostan asuntoja – Youtube

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös