Oma talous

Onko tässä maailman kallein joulukuusi?

Kuvalähde: Kempinski Hotel.
Kuva: Kempinski Hotel.

Espanjassa säkenöi yli 13 miljoonan euron arvoinen joulukuusi.

Juhlapyhät ovat mainio hetki viettää laatuaikaa perheen kanssa ja rentoutua kiireisen vuoden jälkeen. Tunnelmallisen yhdessäolon kruunaa koristeellinen joulukuusi sekä erilaiset joulukukat ja -koristeet.

Suomalaiskoteihin hankitaan Tilastokeskuksen mukaan tänäkin vuonna noin 1,5 miljoonaa joulukuusta. Suomalaisten suosikkijoulukukka on perinteisesti joulutähti, joita viljellään juhlapyhiksi noin 1,8 miljoonaa kappaletta.

Jotkut toivovat jouluunsa erityisen paljon kimalletta ja loistetta, jota löytyy roppakaupalla tänä jouluna Kempinski Hotel Bahiassa, lähellä Marbellaa, Espanjassa. Hotellin joulukuusi on nimittäin koristeltu timanteilla, jalokivillä ja design-koruilla.

Kuvalähde: Kempinski Hotel
Kuva: Kempinski Hotel.

Debbie Winghamin suunnitelma puu on koristeltu punaisilla, valkoisilla, vaaleanpunaisilla ja mustilla timanteilla, ja sen arvioidaan olevan 15 miljoonan dollarin, eli 13,6 miljoonan euron arvoinen. Timanttien lisäksi puu on koristeltu huippusuunnittelijoiden, kuten Bulgarin, Cartierin, Chanelin ja Van Cleef & Arpelsin koruilla, 3D-tulostetuilla suklaisilla riikinkukoilla, höyhenillä, strutsin munilla ja hajuvesipulloilla.

Abu Dhabissa sijaitseva The Emirates Palace -hotellin 13 metriä korkea joulukuusi teki vuonna 2010 Guinnessin maailmanennätyksen maailman kalleimmin koristellusta puusta. Hotellin joulukuusi oli 11 miljoonan dollarin, eli noin 9,9 miljoonan euron arvoinen ja oli koristeltu 181 korulla.

Tokiossa jalokivikauppiaat Ginza Tanaka esittelivät vuonna 2016 joulukuusen, joka oli valmistettu kultalangasta ja sen arvo oli 200 miljoonaa jeniä, eli noin 1,6 miljoonaa euroa.

Jouluperinteitä rikotaan tänä vuonna kunnolla, kun perinteisen vihreän kuusen tilalla nähdään useassa kodissa musta kuusi. 

Lue myös: Mitä tapahtuu joulukaupalle, kun suuri osa veronpalautuksista maksettiin jo elokuussa?

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös