Sijoitusideat

Danske Bank: Näissä sijoituskohteissa nyt paras tuottopotentiaali

Pankki listasi parasta tuottopotentiaalia tällä hetkellä tarjoavat sijoituskohteet.

Uudessa sijoitusnäkemyksessään Danske Bank pitää osakkeet ylipainossa.

”Osakkeet eivät ole halpoja, mutta ne ovat kohtuullisesti hinnoiteltuja ja tuotto-odotukset korkosijoituksille ovat alhaiset”, pankki toteaa tiedotteessaan.

Dansken mukaan paljon epävarmuutta on yhä ilmassa, mutta kaiken kaikkiaan poliittiset riskit ovat laskeneet.

”Kasvunäkymä saattaa olla paranemassa kun tietyt talouden indikaattorit näyttävät paremmilta. Keskuspankkien rahapolitiikka pysyy elvyttävänä jatkossakin, tukien talouskasvua ja osakkeiden kehitystä.”

Pankki toteaa tuoreimmassa Sijoitusnäkemys-raportissaan, että viime aikojen kurssinousujen ansiosta globaalien osakkeiden arvostustaso on nyt ylittänyt kuluneiden viiden vuoden keskiarvon mitattuna 12 kuukauden eteenpäin katsovalla P/E-luvulla – eli hinnalla, jonka sijoittaja joutuu maksamaan yritysten seuraavien 12 kuukauden tulosodotuksesta.

”Osakkeet eivät siis ole halpoja, mutta arviomme mukaan ne ovat yhä houkutteleva vaihtoehto joukkolainoille, joiden tuotto-odotus on erittäin matala. Noussut hintataso lisää myös osakkeiden haavoittuvuutta maailmantalouden epäsuotuisissa tilanteissa.”

Danske Bankin mukaan nyt on entistä tärkeämpää valita osakkeet erittäin huolellisesti ja kiinnittää huomiota alueisiin ja toimialoihin sekä pitää joukkolainoja salkkua vakauttamassa.

Danske Bank näkee tuottopotentiaalia tällä hetkellä erityisesti seuraavissa sijoituskohteissa, joissa pankilla on suosituksissaan ylipaino:

Amerikkalaiset osakkeet

Jenkkiosakkeet ovat hiukan kalliita, mutta USA:n vahva talouskasvu tukee osakkeiden nousua. Ne eivät kärsi globaalin kaupan epävarmuudesta samassa määrin kuin Eurooppa tai kehittyvät markkinat. Lisäksi tarvittaessa USA:n keskuspankilla Fedillä on enemmän tilaa elvyttää tarvittaessa. Yhdysvaltojen talouskasvu ja osakkeet saavat lisäksi tukea hyvästä työllisyystilanteesta ja vahvasta yksityiskulutuksesta.

Kehittyvien markkinoiden joukkolainat

Danske Bankin arvion mukaan joukkolainojen houkuttelevimmat tuottomahdollisuudet ovat kehittyvien markkinoiden joukkolainoissa. Kehittyvien markkinoiden joukkolainat ovat pääasiassa kehittyvien talouksien valtionvelkakirjoja, ja siksi ne tarjoavat huomattavaa lisätuottoa kehittyneiden markkinoiden valtionvelkakirjoihin verrattuna. Niiden riskit ovat kuitenkin myös suuremmat, pankki muistuttaa.

Investment Grade -joukkolainat

Joukkolainamarkkinoiden turvallisemmassa osassa Danske Bank painottaa korkean luottoluokituksen yrityslainoja eli investment grade -joukkolainoja. Turvallisimpiin valtionlainoihin verrattuna investment grade -joukkolainat tarjoavat parempaa lisätuottoa riskiin suhteutettuna, pankki uskoo.

Kulutustuotteet-toimialan osakkeet

Pankin mukaan kuluttajat ovat suurelta osin säästyneet kauppasodan negatiivisilta vaikutuksilta. Matalat korot, vahvat työmarkkinat ja omaisuuden lisääntyminen (kiinteistöt, eläkkeet ym.) pitävät kuluttajien luottamuksen korkeana. Se tukee osaltaan syklistä kulutussektoria.

Energia-toimialan osakkeet

Danske Bankin mukaan energiasektori hyötyisi maailmantalouden mahdollisesta piristymisestä ja tarjoaa muihin osakemarkkinoiden toimialoihin verrattuna korkeita osinkoja. Toimiala on kuitenkin vuonna 2019 ollut muita markkinoita vaisumpi, mikä on johtunut muun muassa hidastuvasta tuloskasvusta. Hinnoittelu on pankin mielestä silt tällä hetkellä houkutteleva, ja nousumahdollisuudet ovat laskumahdollisuuksia suuremmat.

Kommentoi
Ylös
>