Talouden trendit

Autovalmistaja Ford keskeyttää Euroopan auto- ja moottorituotantonsa

Ford keskeyttää toistaiseksi autojen ja moottoreiden valmistuksen manner-Euroopan tehtaillaan koronavirustilanteen vuoksi.

Fordin ilmoitus on konkreettinen osoitus siitä, että koronapandemia on lamaannuttamassa Euroopassa palveluiden lisäksi myös teollisuustuotantoa.

Yhtiö kertoo keskeyttävänsä tuotannon 19.3. alkaen ja katkoksen arvellaan kestävän viikkoja. Kestoon vaikuttaa muun muassa pandemiatilanteen kehittyminen, kansalliset rajoitukset ja alihankkijoiden tilanne.

Maailman Terveysjärjestön (WHO) määritti Euroopan koronaviruspandemian keskukseksi tartuntatapausten määrän noustua merkittävästi viime päivien aikana. Tartuntamäärien ennustetaan myös kasvavan jatkossa nopeasti. Fordin päätös tilapäisestä tuotannonkeskeytyksestä auttaa omalta osaltaan pyrkimyksessä estää viruksen leviämistä.

“Vaikka koronaviruksen vaikutus toimipisteissämme on onneksi ollut pieni tähän mennessä, sen vaikutukset työntekijöihimme, jälleenmyyjiimme, toimittajiimme ja asiakkaisiimme – niin kuin koko Euroopan yhteisöön kokonaisuudessaan – ovat ennalta arvaamattomia,” sanoo Stuart Rowley, President, Ford of Europe.

Rowleyn mukaan käynnissä olevalla kriisillä on dramaattiset vaikutukset Euroopan maihin ja teollisuuteen. Tämän ja eri maiden asettamien matkustamista ja henkilökohtaisia kontakteja koskevien rajoitusten vuoksi Ford tilapäisesti tuotannon manner-Euroopan tehtaillamme, Rowney perustelee.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös