Talouden trendit

Nordea alkaa tarjota asiakkailleen lainojen lyhennysvapaita koronaviruksen takia

Pankki tarjoaa lyhennysvapaita asuntolaina-asiakkaille sekä pienille ja keskisuurille yritysasiakkaille koronaviruksen takia.

Nordean asiakkaat voivat saada asuntolainoihinsa enintään kuusi kuukautta lyhennysvapaata. Pienille ja keskisuurille yrityksille pankki tarjoaa tarvittaessa kolmen kuukauden lyhennysvapaata sekä muita apukeinoja.

”Koronaviruksen nopea leviäminen vaikuttaa sekä pohjoismaisiin yhteiskuntiin että asiakkaisiimme. Olemme päättäneet ryhtyä toimenpiteisiin, joilla voimme nopeasti tukea henkilöasiakkaitamme sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä Pohjoismaissa. Lisäksi on erittäin tärkeää pitää pohjoismaisten talouksien pyörät pyörimässä näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa”, Nordean konsernijohtaja Frank Vang-Jensen sanoo.

Nordea kehottaa yritysasiakkaita olemaan pankkiin yhteydessä heti, jos näköpiirissä on muutoksia yrityksen vakiintuneeseen toimintaan. Pankki neuvoo yrityksiä tekemään realistiset ennusteet likviditeetistään sekä selkeät kassavirtabudjetit. Nordealla on tarvittaessa useita erilaisia tapoja ja instrumentteja käyttöpääomien ja likviditeetin vahvistamiseksi.

Lyhennysvapaissa huomioidaan maakohtaiset erot, kuten Tanskan asuntolainamarkkinoiden rakenne. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös