Sijoitusuutiset

Osakedippi innosti sijoittajia – 5G-yhtiöt nousivat suosikeiksi

Koronavirus ei vähentänyt suomalaisten sijoittamista ulkomaisiin osakkeisiin – Nokian haastaja nousi ostetuimmaksi ruotsalaiseksi osakkeeksi.

Danske Bankin suomalaisasiakkaat tekivät helmikuussa yli kaksinkertaisen määrän osakekauppaa verrattuna viime vuoden helmikuuhun. Helmikuun loppuun osunut koronaviruksen aiheuttama kurssilasku lisäsi sijoittajien ostoja.

Osakekauppa jatkui erittäin vilkkaana helmikuussa. Danske Bankin suomalaisasiakkaiden tekemien kauppojen määrä kasvoi vuoden takaisesta yli 110 prosenttia. Kasvu oli vielä reippaampaa kuin tammikuussa, jolloin osakekauppa kasvoi noin 60 prosenttia.

Osakekaupan vilkkauteen vaikuttavat tammikuussa voimaan tullut osakesäästötili ja koronavirus, joka on heilutellut kursseja viime viikkoina.

”Näyttää siltä, että osakesäästötilin vaikutus on ainakin alussa voimakkaasti kauppaa lisäävä. Tärkeää on, että sijoittajat osaavat pitää kiinni sijoitusstrategioistaan, eikä kurssiheilunta ja jopa rajut kurssilaskut vie sijoitusintoa”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Danske Bankin arvion mukaan koronavirus on todennäköisesti väliaikainen markkinahäiriö ja osakkeet ovat tuottavin sijoituskohde myös tänä vuonna.

”Koronaviruksen vaikutus markkinoihin on ollut epävakautta voimakkaasti kasvattava. Tilastojen mukaan koronan aiheuttama kurssilasku sai suomalaiset sijoittajat lisäämään osakeostojaan helmikuun lopussa. Tärkeää on valita kuitenkin edelleen osakkeita, joihin uskoo pitkällä tähtäimellä.”

Osakesäästötili ei ole ohjannut sijoituksia Suomeen aiempaa enemmän, sillä Danske Bankin suomalaisasiakkaiden osakekaupoista noin 82 prosenttia oli tehty suomalaisilla osakkeilla helmikuussa. Vuotta aiemmin osuus oli noin 86 prosenttia.

Helmikuussa toiseksi suosituin markkina oli Yhdysvallat ja kolmanneksi Ruotsi.

”Ruotsalaiset osakkeet kiinnostivat suomalaisia sijoittajia poikkeuksellisen paljon ostomielessä. Ruotsissa tehdystä osakekaupasta kaksikolmasosaa oli ostoja. Helmikuun viimeisellä viikolla, jolloin kurssit laskivat erityisen paljon, Ruotsissa tehdyistä kaupoista ostoja oli lähes 80 prosenttia. Kaikesta osakekaupasta ostoja oli noin 52 prosenttia”, Kivipelto toteaa.

Ostetuin osake Ruotsissa oli Nokian kilpailija Ericsson, joka keräsi viidenneksen Ruotsissa tehdyistä ostoista. Kiinnostavaksi tilanteen tekee se, että saamaan aikaan toiseksi ostetuin osake Suomessa oli Nokia.

Kivipellon mukaan euromääräisesti mitattuna Nokiaa ostettiin tietenkin merkittävästi enemmän kuin Ericssonia. Hänen mukaansa on kiinnostavaa, että Ericssonia lähinnä ostettiin helmikuussa, kun Nokiaa myös myytiin paljon.

”Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että lisääntynyt keskustelu Nokian, Ericssonin ja kiinalaisen Huawein kamppailusta 5G-verkoissa on lisännyt kiinnostusta osakkeisiin”, senioristrategi toteaa.

Suosituimmat sijoituskirjat - tutustu ja tilaa!

Sijoituskirjoja on moneen lähtöön. Kokosimme suosituimmat sijoittamista ja vaurastumista käsittelevät teokset yhdelle sivulle.

Löydä mieleisesi ja tilaa!

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös