Markkinakommentit

Salkunhoitaja: Sijoittajan kannattaa pitää pää kylmänä pörssipaniikissa

Markkinaturbulenssi tarjoaa enemmän osto- kuin myyntitilaisuuksia, arvioi Taalerin salkunhoitaja.

Eilen finanssimarkkinoilla ei vaarallisia tilanteita puuttunut, kun öljyn hinnan romahdus sai aikaan paniikin osakemarkkinoilla. Useat pörssit romahtivat useita prosentteja. Esimerkiksi USA:n S&P 500 laski 7,6 prosenttia.

Jo ennestään markkinoilla oli hermoilua koronaviruksen leviämisen vuoksi.

Tänään kurssit ovat kuitenkin selvässä nousussa Aasiassa ja Euroopassa. Myös USA:n indeksifutuurit ovat selvässä nousussa.

Markkinoita rauhoitti Italian ilmoitus laajasta kansallisesta karanteenista koronaviruksen leviämisen estämiseksi. USA:n presidentti Donald Trump puolestaan kertoi Yhdysvaltojen olevan valmis tukemaan talouskehitystä.

Taalerin salkunhoitaja Nico Fagernäs kehottaa sijoittajia säilyttämään malttinsa markkinaturbulenssissa.

”Tällaisina aikoina kannattaa kuitenkin laittaa katse pidemmälle horisonttiin ja pysyä omassa sijoitussuunnitelmassaan. Pitkä aikaväli tukee osakesijoittajaa ja osakkeet ovat nyt taas edullisempia. Pitkäjänteiselle osakesijoittajalle tällaiset tilanteet avaavat oston paikkoja. On aina helppo sanoa, että laittakaa jäitä hattuun, mutta nyt se on relevantimpaa kuin monesti aikaisemmin”, Fagernäs toteaa Taalerin markkinakatsauksessa.

Fagernäsin mielestä viruksen taittuminen Kiinassa ja Kiinan talouden aktiviteetin asteittainen palautuminen ovat osoituksia siitä, että on elämää pandemian jälkeenkin ja talous jatkaa puksuttamistaan eteenpäin. Euroopan ja Yhdysvaltojen tilanne tosin todennäköisesti pahenee ennen kuin se paranee, salkunhoitaja arvioi.

Edessä on Fagernäsin mukaan kuitenkin talouden normalisoituminen.

”Tapahtuuko se vuoden ensimmäisellä vai toisella puoliskolla, on väittelyn aihe tällä hetkellä. Tärkeintä on kuitenkin se, että talouden osalta näemme valoa koronatunnelin päässä.”

Fagernäsin mukaan sekä korko- että osakemarkkinoilla hinnoitelleet jo merkittävää talouden hidastumista ja nyt jopa taantumaa Yhdysvalloissa.

Lisäksi salkunhoitaja muistuttaa, että keskuspankit ovat valmiita toimimaan ja myös valtiotasolla on tehty toimia talouden ongelmien helpottamiseksi.

Taaleri pitää edelleen allokaatiosuosituksessaan osakkeet ylipainossa. Taalerin näkemys ei ole ollut ideaali, mutta siinä pysytään edelleen, Fagernäs toteaa.

”Emme näe tätä tilannetta pitkäjänteiselle sijoittajalle myynnin vaan oston paikkana. Heilunta tulee jatkumaan toistaiseksi niin kauan kuin virus leviää ja sitä vastaan tehdään toimia, mutta uskomme, että selviämme tästäkin turbulenssista kuten niin monesti aikaisemminkin.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös