Oma talous

Palkansaajien ja eläkeläisten esitäytetyt veroilmoitukset tulevat pian – muista nämä tärkeät päivämäärät

Esitäytettyjä veroilmoituksia muodostuu OmaVeroon satunnaisessa järjestyksessä tästä päivästä alkaen, kertoo Verohallinto.

Kaikkien veroilmoitukset ovat OmaVerossa viimeistään huhtikuun alussa 3.4. ja postitse perillä huhtikuun loppuun mennessä.

Suurimmalla osalla tiedot esitäytetyllä veroilmoituksella ovat jo valmiiksi oikein, mutta veroilmoitus on kuitenkin aina syytä tarkistaa. Määräpäivät ovat toukokuussa ja niitä on tänä vuonna kolme.

Jos veroilmoitukseen on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset tulee tehdä viimeistään 5.5., 12.5. tai 19.5. Henkilökohtaisen määräpäivänsä veronmaksaja näkee omalta veroilmoitukselta ja OmaVerosta.

Esitäytetyltä veroilmoitukselta on syytä tarkistaa, että omat tulotiedot ja vähennykset ovat oikein. Jos tiedoissa on korjattavaa tai täydennettävää, täydennykset kannattaa tehdä kätevästi nettissä OmaVero-palvelussa.

Jos veronmaksaja täydentää veroilmoitusta paperilla, siinäkin tapauksessa täydennykset ehtii hyvin tehdä määräpäivään mennessä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että paperilomakkeille tehtyjen täydennysten pitää olla perillä Verohallinnossa omaan määräpäivään mennessä. Tarvittavat lomakkeet voi tulostaa vero.fi:stä tai tilata palvelunumerosta 029 497 030. OmaVerossa lomakkeita ei tarvita.

”Verohallinto saa esitäytetyille veroilmoitukselle laajasti tietoja kolmansilta osapuolilta kuten työnantajilta, eläkelaitoksilta, pankeilta ja vakuutusyhtiöiltä, mutta esimerkiksi tietyt vähennykset kuten matkakulut tai kotitalousvähennys asiakkaan täytyy ilmoittaa itse. Myös lyhyt- ja pitkäaikaiseen asunnonvuokraukseen (esim. Airbnb) liittyvät vuokratulot pitää ilmoittaa itse”, sanoo ylitarkastaja Hilkka Pelander.

Pelanderin mukaan viime keväänä 81 prosenttia veroilmoitustaan täydentäneestä 1,4 miljoonasta henkilöasiakkaasta toimi sähköisesti eli teki täydennykset OmaVerossa.

”Sähköisyysaste kaikissa ikäryhmissä oli yli 50 prosenttia, eli myös vanhemmat ikäluokat ovat täydentäneet veroilmoitustaan OmaVerossa”, Palander kertoo.

Koronatilanne ei vaikuta veroilmoittamisen määräpäiviin, eikä se myöskään vaikuta veronpalautusten ja jäännösverojen aikatauluihin.

Vero.fi-sivuilta löytyy havainnolliset ohjeet veroilmoituksen tarkistamiseen ja käsittelyyn.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös