Oma talous

Warren Buffett kutsuu Applea ”maailman parhaaksi yritykseksi”

Sijoitusguru on vaihtanut vanhan flip-puhelimensa iPhoneen.

Warren Buffett kertoi hiljattain CNBC:lle, että Berkshire Hathawayn ”kolmanneksi suurin yritys”, vakuutus- ja rautatieyritysten lisäksi, on sen omistama osuus Apple-yhtiöstä.

”Apple ei merkitse minulle pelkkiä osakkeita. Pidän sitä meidän kolmantena yrityksenä”, Buffett sanoi.

”Se on luultavasti paras yritys, jonka tiedän maailmassa. Olemme panostaneet yhtiöön lähes samalla mittakaavalla kuin vakuutus- ja rautatieyhtiöihin.”

Berkshire pitää vakuutusjättiläis Geico Auto Insurancea ja North American railroad BNSF -yhtiötä kokonaan omistaminaan tytäryhtiöinä.

Buffett toivoo ostaneensa Applen osakkeita kauan ennen kuin teki niin: ”Minun olisi pitänyt arvostaa yhtiötä enemmän jo aikaisemmin.”

Berkshire Hathaway osti ensimmäiset 10 miljoonaa osaketta Applea toukokuussa 2016.

Viime vuoden tietojen mukaan Berkshire omisti vuoden lopussa yli 245 miljoonaa Applen osaketta, jotka ovat arvoltaan lähes 72 miljardia dollaria. Applen osakkeet ovat nousseet noin 80 prosenttia viimeisen 12 kuukauden aikana.

Miljardööri paljasti vuonna 2018, että Berkshire Hathaway oli ostanut 75 miljoonaa Applen osaketta, lisäten jo tuolloiseen 165,3 miljoonan osakepottiin.

Buffett on vastustanut älypuhelimien käyttöä ja oli pitkään vannoutunut museoaikaisen flip-puhelimen käyttäjä. Sekään, että Berkshire kaksinkertaisti Applen osakkeiden määrän, ei saanut Buffettia luopumaan puhelimestaan. Nyt herra on vihdoin kertonut siirtyneensä iPhonen käyttäjäksi.

Flip-puhelin on siis virallisesti hävitetty. Buffett kertoo saaneensa vuosien varrella useita iPhoneja lahjaksi, muun muassa Applen toimitusjohtaja Tim Cookilta.

Kommentoi
Ylös
>