Indikaattorit

USA:n tuoreet työttömyystilastot murskaavat synkimmätkin ennusteet

Kahdessa viikossa Yhdysvalloissa on kirjattu lähes 10 miljoonaa työttömyyskorvaushakemusta.

Koronavirus tekee yhä pahempaa tuhoa maailman suurimpaan talouteen. Yhdysvaltojen historiallisen karut työttömyystilastot saivat jatkoa edellisviikosta.

Peräti 6,65 miljoonaa amerikkalaista jätti työttömyyskorvaushakemuksen 28. maaliskuuta päättyneen viikon aikana. Lukema ylitti synkeimmätkin ekonomistien ennusteet.

Edellisviikolla Yhdysvalloissa jätettiin uusia työttömyyskorvaushakemuksia lähes 3,28 miljoonaa kappaletta. Nyt edellisviikon lukuja tarkistettiin ylöspäin 3,31 miljoonaan.

USA:n työministeriön mukaan työttömyyskorvaushakemuksia on kirjattu jo yli 10 miljoonaa viimeisen kahden viikon aikana.

”En olisi ikinä uskonut, että tulen näkemään tällaisia lukuja elinaikanani ekonomistina”, toteaa Pictet Asset Managementin Thomas Costerg uutistoimisto Bloombergille. Costerg oli ennustanut uusien työttömyyshakemusten nousevan 6,5 miljoonaan, mikä oli pessimistisin lukema Bloombergin haastattelemilta ekonomisteilta.

Costerg ei pidä kahden viikon työttömyyshakemuslukujen perusteella mahdottomana, että USA:n työttömyysaste nousee peräti 20 prosenttiin. Se olisi yli kaksinkertainen lukema edelliseen taantumaan verrattuna.

Kahden viikon aikana jätetyt 9,96 miljoonaa työttömyyshakemusta ovat historiallisia lukuja. Vuoden 2007-2008 finanssikriisissä tuo määrä hakemuksia jätettiin yli puoli vuotta finanssikriisin puhkeamisen jälkeen.

1 kommentti
Henri Blomster
Henri Blomster 3.4.2020
| |
Tämä kriisi ei selvästikään kohtele kaikkia yrityksiä yhdenvertaisesti. Facebook suunnittelee lisäävänsä 10 000 työntekijää- https://seekingalpha.com/news/3558073-facebook-adding-10000-workers-this-year ...ja Amazon 100 000. Se on hurja määrä. https://www.salkunrakentaja.fi/2020/03/korona-ei-kaikkia-kurita-amazon-palkkaa-100-000-uutta-tyontekijaa/

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös