Talouden trendit

Yksinyrittäjä voi hakea korona-aikanakin normaalia kehittämisavustusta

Myös yksinyrittäjät saavat rahallista tukea koronakriisin tuomiin vaikeuksiin.

Suomen Yrittäjien mukaan osa yksinyrittäjistä on ihmetellyt, miksi heidän ei ole mahdollista saada kehittämistukea koronakriisissä. Yrittäjäjärjestön mukaan Ely-keskusten normaalia kehittämisavustusta kehittämishankkeisiin ja investointeihin voi hakea.

”Ely-keskusten kehittämishankkeissa tuki voi olla enintään 50 prosenttia. Investoinneissa tuki vaihtelee yrityskoon ja alueen mukaan. Pienen yrityksen, alle 50 henkilöä, investoinnissa Itä- ja Pohjois-Suomessa, ely-keskuksen osuus voi olla enintään 35 prosenttia”, kertoo TEMin erityisasiantuntija Raimo Puhto Suomen Yrittäjille.

Ely-keskukset myöntävät kehittämisavustusta pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen.

Avustuksen avulla yritys voi kehittää jo olemassa olevaa liiketoimintaa tai luoda yrityksen kannalta täysin uutta liiketoimintaa. Tähtäimessä voi olla myös vienti- ja kansainvälistymismahdollisuuksien parantaminen tai kasvun hakeminen uusia tuotteita, palveluita tai tuotantomenetelmiä kehittämällä. Yritys voi myös kehittämisavustuksen turvin tavoitella uusia markkinoita tai kartoittaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Kehittämisavustustuksen edellytyksenä on pk-yrityksen kannattava liiketoiminta ja riittävät omat resurssit kilpailukykyä parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Yritys rahoittaa kehittämishankkeesta vähintään puolet itse.

Ely-keskusten myöntämää yrityksen kehittämisavustusta koskevia hakemuksia voi jättää jatkuvasti. Kehittämisavustusta on haettava ennen hankkeen aloittamista. Avustus maksetaan erillisestä hakemuksesta hankkeen edistymisen mukaan. Maksua haetaan jälkikäteen 1-2 kertaa hankkeen koko ja kesto huomioiden.

Koronakriisissä yksinyrittäjiä voi auttaa myös 2000 euron koronatuki, joka on nyt jaossa kaikissa kunnissa. Viimeinenkin kaupunki avasi tuen haettavaksi 30. huhtikuuta, kertoo Suomen Yrittäjät.

Lisätietoja pk-yritysten kehittämisavustuksesta ja sen hakemistesta löytyy Ely-keskuksen sivuilta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös