Yritysuutiset

Pääomasijoittaja CapMan laajentaa uudenlaiselle sijoitusalueelle

Joakim Frimodig CapMan toimitusjohtaja
Joakim Frimodig, CapMan Oyj:n toimitusjohtaja.

CapMan perustaa erityistilanteisiin ja liiketoiminnan tervehdyttämiseen erikoistuneen Special Situations –sijoitusalueen.

CapMan perustaa sijoitusalueen, joka sijoittaa taloudellisessa murrosvaiheessa oleviin yrityksiin, niiden kehittämiseen sekä tervehdyttämiseen. Yhtiön mukaan uudelle sijoitusalueelle on tunnistettu kysyntää kaikkialla Pohjoismaissa. Alkuvaiheessa sijoitukset keskittyvät Suomessa toimiviin yrityksiin.

”Tavoitteenamme on tukea ja ohjata suomalaisyrityksiä taloudellisen murrosvaiheen läpi sekä luoda yrityksille uusia menestymisen edellytyksiä tarjoamalla taloudellista liikkumavaraa, rahoitusta ja osaamista”, kertoo CapMan Special Situations -tiimin partneri Antti Uusitalo.

Uusitalon mukaan CapMan perustaa erityistilanteisiin sijoittavan rahaston, jonka varainhankinnalle yhtiö näkee erinomaiset edellytykset.

”Käymme parhaillaan valmistelevia keskusteluja sijoittajien kanssa ja kartoitamme ensimmäisiä sijoituskohteita”, kertoo Uusitalo.

CapMan Special Situations sijoittaa pääosin suomalaisiin yrityksiin, jotka ovat murrosvaiheessa ja tarvitsevat rahoitusta ja tukea tarvittavien muutosten läpiviemiseksi. Sijoitusalueen toiminnan keskiössä ovat joustavat omaan pääomaan ja velkojen uudelleenjärjestelyyn liittyvät rahoitusratkaisut sekä vaativat rakenneuudistukset ja operatiiviset muutosprosessit.

Tyypillinen sijoitus on 10-20 miljoonan euron kokoluokassa, vaikkakin yksittäiset sijoitukset voivat olla suurempiakin aina 40 miljoonaan euroon asti.

”Koronakriisin vaikutukset yhdistettynä monen yrityksen korkeaan velkaantuneisuuteen korostavat entisestään tarvetta erityistilanteisiin keskittyvälle omistamiselle”, kertoo CapMan Oyj:n toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

CapMania seuraa kaksi analyytikkoa, joista toisen suositus on osta ja toisen lisää. Analyytikoiden konsensusodotus on, että CapManin tämän vuoden osakekohtainen tulos painuu miinukselle.

CapManin osinkotuotto on korkea. Odotuksissa on tälle vuodelle yli seitsemän prosentin osinkotuotto.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös