Talouden trendit

Taloussanomat: Pariskunnan 12 asunnon miljoonaperinnöstä nousi erikoinen oikeusjuttu

Lapsettomalta pariskunnalta jäi kuolinpesään mittava omaisuus, josta on syntynyt vuosia kestänyt riitaoikeudenkäynti.

Lapsettoman pariskunnan kuolinpesän omaisuus koostuu yhdeksän vuoden takaisen perukirjan mukaan 12 sijoitusasunnosta, kahdeksasta tilasta, osakkeista ja rahastosijoituksista, kertoo Taloussanomat.

Pesän arvoksi saatiin perukirjassa noin 3,5 miljoonaa euroa, mutta nykyarvo on jopa kaksinkertainen. Pesän lähes kaikki asunnot sijaitsevat Helsingissä, ja osa arvoalueilla kuten Kruununhaassa ja Kampissa.

Pariskunnan mies kuoli vuonna 2004 ja vaimo seitsemän vuotta myöhemmin. Pariskunnalla ei ollut rintaperillisiä.

Omaisuudesta syntyi vuosikausia kestänyt riitaoikeudenkäyntiin, kun pesältä vaadittiin neljän vuoden työstä lähes 80 000 euron saatavaa. Mittavaa rahapottia tavoitteli Taloussanomien mukaan vuonna 1949 syntynyt mies, joka kertoi auttaneensa kaikessa mahdollisessa vaurasta pariskuntaa. Mies ei ollut laskuttanut palveluistaan silloin, kun hän niitä tarjosi. 11 vuotta miehen kuoleman jälkeen hän nosti kuitenkin saatavastaan kanteen.

Kuolinpesä vaati pariskuntaa auttaneen miehen nostaman kanteen hylkäämistä. Kuolinpesän mukaan auttaja oli saanut korvauksen väitetyistä töistä, kun hänen vaimonsa eli kummityttö oli saanut miljoonakiinteistön perintönä.

Kuolinpesä ihmetteli myös miehen tekemiä rahasiirtoja, kun tämä oli siirtänyt 13 400 euroa perheensä tilille parin viikon aikana. Miehellä oli ollut kuolleen puolison tiliin käyttöoikeus, josta oli kadonnotu muutamassa kuukaudessa lähes 140 000 euroa.

Helsingin käräjäoikeus totesi saatavan vanhentuneeksi kaksi ja puoli vuotta sitten, ja samaan tulokseen päätyi vastikään myös Helsingin hovioikeus.

Löydä sopivin Osakesäästötili

  • Osakesäästötilinavulla pystyt ilman välittömiä veroseuraamuksia myymään tai ostamaan ulko- tai kotimaiseen pörssiin listattuja osakkeita.
  • Osakesäästötilien hinnat vaihtelevat ja palveluntarjoajia on useita. 
  • VertaaEnsin.fi on Suomen ensimmäinen palvelu, jonka kautta onnistuu osakesäästötilien vertailu.
  • Vertaamme puolestasi useat osakesäästötilit ilmaisesti ja helposti. Näet eri tilien ominaisuudet ja hinnat ennen kuin teet päätöksen.

Lue lisää

Kommentoi
Ylös
>